Kadın Vekiller Meclis'e Başörtüsü ile Gelebilecek - Son Dakika
Güncel

Kadın Vekiller Meclis'e Başörtüsü ile Gelebilecek

Kadın Vekiller Meclis\'e Başörtüsü ile Gelebilecek

AK Parti, 1 Ekim'de başlayacak yasama yılında başını kapatmak isteyen kadın milletvekillerine engel olmayacak.

28.09.2013 11:39  Güncelleme: 11:43

AK Parti, başörtülü vekillerin Meclis'te görev almasına engel olmayacak. Parti Grup Başkanvekili Canikli, 'Başını kapatmak isteyen vekile kapat veya aç demeyiz, mevzuatta engel yok' dedi.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre AK Parti, 1 Ekim'de başlayacak yasama yılında başını kapatmak isteyen kadın milletvekillerine engel olmayacak. Kulislerde daha önce kapalı olan Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar'ın, Meclis'e başörtüsüyle gelebilecekleri konuşuluyor. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, "Grup olarak başını kapatmak isteyen milletvekiline bizim kapat ya da aç dememiz söz konusu değil" diye konuştu.

"MECLİS MEVZUATINDA ENGEL YOK"

Canikli, TBMM'deki makam odasında bazı gazetecilerle sohbetinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Canikli, "Başörtülü milletvekili olabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Grup olarak başını kapatmak isteyen milletvekiline bizim kapat ya da aç dememiz söz konusu değil. Lehte ya da aleyhte olmalıyız. 'Girme bu şekilde' ya da 'gir' diye bir şey olmaz. Meclis mevzuatında yasal engel yok. Daha önce toplumda gerginlik olur diye bu konuda hassastık, hatta daha önceki seçimlerde de aday gösterilmedi. Ama şimdi bu konuda toplumsal bir mutabakat var. Meclis mevzuatında da bir engel yok."

ÖRTÜLÜ 2 VEKİL VAR

Kulislerde milletvekili seçilmeden önce belli bir dönem kapalı olan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ile Kahramanmaraş Milletvekili Sevda Beyazıt Kaçar'ın Mecis'e başörtüsüyle gelebileceği konuşuluyor. AK Parti, TBMM İçtüzüğü'nün değiştirilmesi konusunda son bir hamle yapma kararı aldı. Canikli, "İçtüzük değişikliği gelebilir. Meclis Başkanı bu konuda çağrı yapar yine. Meclis'te daha önce gerginlik yaratan değişiklik önerisini yeniden gündeme getiririz" dedi.

GÖZLER SAMANCI'DA

TBMM'ye başı açık olarak gelecek vekil konusunda oklar, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun'un "Bu iş en çok sana yakışır" sözleri nedeniyle AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'yı gösteriyor. Samancı İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Ardından Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kulislerde en çok adı geçen AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı'nın TBMM açılır açılmaz sürpriz yapacağı yönünde iddialar gündemde.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kadın Vekiller Meclis'e Başörtüsü ile Gelebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement