Akdeniz Oyunları'nda Polise Güvenlik Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Oyunları'nda Polise Güvenlik Eğitimi

Akdeniz Oyunları\'nda Polise Güvenlik Eğitimi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17.Akdeniz Oyunları'nda güvenlik anlamında çok büyük sorumluluklar ve beklentilerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Oyunların sorunsuz geçmesi için"...

01.04.2013 13:56

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında yapılacak 17. Akdeniz Oyunları'nda güvenlik anlamında çok büyük sorumluluklar ve beklentilerle karşı karşıya olduklarını belirterek, "Oyunların sorunsuz geçmesi için altyapının güçlendirilmesi, teknolojik ve araç altyapısının daha iyi bir düzeye getirilmesi adına çalışma başlattık" dedi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, 17. Akdeniz Oyunları hazırlıkları kapsamında, 1-5 Nisan 2013 tarihleri arasında oyunların güvenliğinin sağlanmasında görev alacak personele yönelik eğitici tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantının ilk gününe Mersin Valisi Güzeloğlu ile İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda polis memuru katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, bu oyunlarda mükemmel bir organizasyon hazırlamayı, Türkiye adına bu sınavı Mersin olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirmeyi diledi. Akdeniz Oyunları gibi organizasyonların o ülkelerin tanınmasına yardımcı olan dev organizasyonlar olduğunun altını çizen Güzeloğlu, bu tip organizasyonların tanıtım boyutunun, yapıldığı kentleri de dünyanın gündemine taşıdığına işaret ederek, "Akdeniz Oyunları, Mersin tarihinin en önemli dönüm noktasıdır. Haziran ayı boyunca dünyanın gündemine Mersin'in geleceği oyunlar süresince Mersin'de yaşayan herkesin, öncelikle de kamu görevlisi olan hepimizin bu sorumluluğu yüz akıyla vermek, en başarılı şekilde gerçekleştirmek gibi tarihsel bir sorumluluğumuz bulunmaktadır" dedi.

"GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇOK ÖNEMLİ SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Böylesi büyük uluslararası organizasyonların en önemli ve öncelikli konularından birinin de güvenlik olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, oyunların tüm işleyişini sorunsuz gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını dile getirerek, "Oyunlar, özellikle yabancı tüm konukların trafikten yol güvenliğine, seyir emniyetinden oyunların gerçekleştirildiği spor alanlarının içine kadar sadece sporun düşünüldüğü, sporun rekabetinin yaşandığı bir süreç olarak kesintisiz yaşanmalıdır. Bu açıdan oyunlar süresince de ayrı bir sorumluluk üstlenmiş bulunmaktasınız. Ülkemiz adına bu önemli sorumluluğu başarıyla yerine getirecek ve eminim ki en üst düzeyde temsil edeceksiniz. Temas kuracağınız ve yardım sunacağınız uluslararası heyetler, sizlerden aldığı olumlu izlenimleri, başta güvenlik olmak üzere kusursuz bir organizasyonu aktaracaklar" diye konuştu.

Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'nı alma kararlılığı olduğunu da anımsatan Güzeloğlu, Akdeniz Oyunları'nın bu kapsamda çok büyük katkısı olacağına vurgu yaparak, "Olimpiyatların 3 kentten hangisinde yapılacağına karar verecek yaklaşık 100 kişiden oluşan Olimpiyat Komitesi'nin 30 civarında üyesi, Akdeniz Oyunları sırasında konuğumuz olacak. Onların Mersin'de gördükleri, 2020 Olimpiyatları'nın oylaması adına en önemli referans olacak" ifadelerini kullandı.

"ŞEHRİN GÜVENLİK ALTYAPISINI DAHA ÜST DÜZEYE GETİRİYORUZ"

Çok önemli sorumluluklar ve beklentilerle karşı karşıya olduklarını belirten Güzeloğlu, bu bağlamda altyapının güçlendirilmesi, teknolojik ve araç altyapısının daha iyi bir düzeye getirilmesi adına çalışma başlattıkları bilgisini verdi. Bu noktada 1 Haziran itibariyle Mersin'de 155 Polis Hattı ve Elektronik Denetleme Şehir Kamera Sistemi'nin yeni bir binada ve çok daha güçlendirilmiş bir teknolojik altyapıyla hizmete gireceğini dile getiren Güzeloğlu, şunları söyledi:

"Bu hizmet, çok daha geniş bir ağda şehrin elektronik kamera sistemiyle izlenmesini sağlayacak. Ayrıca, görüntü transferi alacağımız, sürekli izlemeyi sağlayacağımız kablosuz görüntü altyapılarını kuracağız. Kentin bir bütün olarak bu noktada oyunlar süresince izlenmesini gerçekleştirirken, elektronik altyapıda plaka takip, hız sınırlaması ve izlenmesi gibi benzeri teknik altyapıları da bu süreçte buluşturacağız. Yeni araçları oyunlar başlamadan merkez ve oyunların gerçekleştirileceği ilçelerimizde hizmete alacağız. Ama bütün bunları yapmamıza rağmen belirleyici olan bu altyapılar değil, insan faktörü ve ilişkiler olacak. Gülümsemeyle başlayan karşılıklı ilişkinin, temsil ettiğiniz ülkenin ve güvenlik hizmetlerinin kararlılığını yansıtan bir iradenin, soğukkanlı ve profesyonelce yaklaşan bir davranışın etkisi, hiçbir teknolojik yapıyla kıyaslanmayacak kadar önemli ve değerlidir. Bu anlamda hepiniz bu ülkenin bir tanıtım elçisisiniz. Bu kapsamda, hepinizden en temel sözcüklerle de olsa yabancı konuklarla iletişim kurabilecek kadar yabancı dil öğrenmenizi istiyorum."

İl Emniyet Müdürü Öksüz de bu tür organizasyonlarda güvenliğin ne anlama geldiğini çok iyi bildiklerini ifade ederek, "Oyunlarda en hassas görevin, en ince noktanın bizlerin olduğunu biliyoruz. Organizasyonda spor güvenliğini en hassas teraziyle ölçerek yerine getirmek zorundayız. Meslektaşlarım bunun hassasiyetini bilip, kendilerini buna göre hazırlıyorlar. Bu yıl yapılacak oyunlara Akdeniz çanağına kıyısı olan 24 ülke eksiksiz olarak katılacak ve 6 bin 490 sporcuyla en yüksek katılım sağlanacak. Bu kapsamda, bugünden başlayarak devam eden süreci en iyi şekilde değerlendireceğimize, oyunlara en güzel şekilde hazırlanacağımıza ülkemiz ve Mersinliler adına söz veriyoruz. Dilerim ki, en ufak bir güvenlik zafiyetimiz olmaz, ülkemizi yüz akıyla temsil eder şekilde görevimizi ifa ederiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Sami Teymur, 'Akdeniz Oyunları ve Güvenlik' konusunda seminer verirken, Akdeniz Oyunları Güvenlik Departmanı Şube Müdürü Aydın Hilmi Gönen de bir sunum yaptı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Oyunları'nda Polise Güvenlik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement