Akü Rektörü Solak, Uluslararası Sempozyumu'nda Oturum Başkanlığı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Akü Rektörü Solak, Uluslararası Sempozyumu'nda Oturum Başkanlığı Yaptı

Akü Rektörü Solak, Uluslararası Sempozyumu\'nda Oturum Başkanlığı Yaptı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak, 'Adriyatik'ten Kafkaslara 2.Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nda oturum başkanlığı yaptı.

04.11.2013 17:24

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 'Adriyatik'ten Kafkaslara 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nda oturum başkanlığı yaptı.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Makedonya St. Climent Ohridski-Bitola Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Adriyatik'ten Kafkaslara 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar Sempozyumu', Makedonya'nın Struga şehrinde gerçekleştirildi. Büyük ilgi gösterilen sempozyumun açılış oturumunun başkanlığını Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yaptı. Sempozyumda Türkiye, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk, Hırvatistan, Kosova, Slovenya, İtalya, Kazakistan gibi ülkelerin üniversite ve araştırma kuruluşlarından 600'den fazla uzman ve özel sektörden katılımcı iştirak etti. Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı Hadi Nezir'in de katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum açılış töreni sonrasında AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'ın başkanlık ettiği açılış oturumuna geçildi. Marmara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu 'Türk Mutfak Kültürünün Sağlık ve Beslenme Alışkanlıkları Üzerindeki Etkileri' başlıklı bildirisinde, Orta Asya'dan Anadolu'ya göçen Türklerin tarihsel geçmişleri nedeniyle zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, "Orta Asya göçebe insanının et ve mayalanmış süt ürünlerini kullanmaları, Mezopotamya'nın tahılları, Akdeniz çevresinin sebze ve meyveleri, Güney Asya'nın baharatı ile birlikte kullanılarak zengin bir Türk yemek kültürünün oluşmasında etkili olmuştur" dedi.

Sempozyumda iki gün boyunca süt kaynaklı geleneksel gıdalar, tahıl kaynaklı geleneksel gıdalar, et kaynaklı geleneksel gıdalar, sebze-meyve kaynaklı geleneksel gıdalar, geleneksel şekerli/tatlı gıdalar, diğer geleneksel gıdalar ve geleneksel gıdaların beslenme ve sosyolojik yönü başlıkları altında 63'ü sözlü 570'si poster olmak üzere toplam 633 bildiri sunuldu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akü Rektörü Solak, Uluslararası Sempozyumu'nda Oturum Başkanlığı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement