Alaattin Yüksel: Ülkem Özgürlüğün Ülkesi Olsun - Son Dakika
Güncel

Alaattin Yüksel: Ülkem Özgürlüğün Ülkesi Olsun

Alaattin Yüksel: Ülkem Özgürlüğün Ülkesi Olsun

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Alaattin Yüksel, oyunu Alsancak'ta bulunan Saint Joseph Lisesi'nde kullandı.

12.06.2011 13:15

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Alaattin Yüksel, oyunu Alsancak'ta bulunan Saint Joseph Lisesi'nde kullandı. Kızı Deniz ve oğlu Ali Arda ile birlikte sandık başına gelen Yüksel, zarfı sandığa atarken, "Ülkem özgürlüğün ve kardeşliğin ülkesi olsun" dedi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Yüksel, bu seçim sürecinde çok çalıştıklarını anlatırken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Cumhuriyet tarihinin en fazla miting yapma unvanına sahip kişi haline geldiğini söyledi. Yüksel, "Genel Başkanımız tüm rakiplerini 3'e, 4'e, 5'e katladı. Çalışan kazanır. 41 söz verdik Türkiye'ye. Ben 41 söze yüzde 41 bekliyorum" diye konuştu.

"O COŞKUYU 77'DE BİLE GÖRMEDİM"

Yüksel, dünkü mitinglerin coşkusuna dikkat çekerken, şunları söyledi:

"Özellikle Burhaniye ve Karşıyaka'da ben gördüm. Bu arada Karşıyaka'da sivil itaatsizlik yaptık galiba. Karşıyaka'da sonlandırdığımız o coşkuyu 1977'de görmedim. O zaman yüzde 41 oy almıştık. Daha fazla bir coşku, ilgi vardı herkeste. Özellikle gençlerde ve kadınlarda. "

Şeffaf sandığın da güzel bir uygulama olduğunu belirten Yüksel, "Şaibesiz bir seçim olması için talep ettiğimiz birkaç şey daha vardı. Ancak, ne yazık ki Yüksek Seçim Kurulu bazılarını kabul etmedi" diye konuştu. Yüksel, İzmir'de sandıklarla ilgili tüm çalışmaları tamamladıklarını, bir sorun çıkacağını zannetmediğini ekledi.

MUMCU OYUNU KULLANDI

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, oyunu CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ila birlikte Cahide Ahmet Dalyanoğlu Anadolu Lisesi'ndeki 1107 numaralı sandıkta kullandı. Mumcu, çıkışta yaptığı açıklamada, oylamalar sonrasında CHP iktidarının hem Türkiye'de hem de İzmir'de gerçekleşeceğine inandığını söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alaattin Yüksel: Ülkem Özgürlüğün Ülkesi Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement