Alanya'da Servis Minibüsü Gölete Uçtu: 8 Ölü 5 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Alanya'da Servis Minibüsü Gölete Uçtu: 8 Ölü 5 Yaralı

Alanya\'da Servis Minibüsü Gölete Uçtu: 8 Ölü 5 Yaralı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, işçileri taşıyan servis aracı, buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak 10 metre derinliğindeki geçici gölete uçtu.

28.12.2013 09:54  Güncelleme: 13:09

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde, baraj inşaatında çalışan işçileri taşıyan servis aracı buzlanma nedeniyle yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, kazada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 işçinin de yaralandığını açıkladı.

AŞIRI BUZLANMA ARACI YOLDAN ÇIKARDI

Alanya- Sıraselviler arasındaki Karapınar Köyü yakınlarında, Kolin İnşaat firmasına ait olan ve işçileri taşıyan servis aracı, bu sabah saat 07.15 sıralarında kaza yaptı. Servis aracının girdiği inşaat sahasında, buzlanma nedeniyle araç uçuruma yuvarlandı.

ARAÇ GÖLETE UÇTU, 8 KİŞİ BOĞULARAK CAN VERDİ

Aşağıda, inşaat alanındaki geçici oluşan gölete yuvarlanan araçta bulunan toplam 13 işçiden 8'i boğularak hayatını kaybetti.

BARAJ KAPAKLARI AÇILARAK SU SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Yaklaşık 10 metre derinliğindeki geçici gölete uçan minibüse ulaşmak için baraj kapakları açıldı. Su seviyesinin 1,5 metreye kadar düştüğü gölette hayatını kaybeden işçilerin cesetlerine ulaşıldı.

Olay yerinde ilk tedavileri yapılan 5 yaralıdan biri Konya'nın Karaman İlçesi'ne bağlı Sarıveliler'de, diğer 4 kişi de Alanya'daki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri ise şöyle:
Mehmet Metin,
Ömer Dinç,
Faruk Orcan,
Aykut Aydın,
Şevket Şimşek,
Bünyamin Erdoğan,
Osman Tut ve Furkan Bakır.

YARALILARIN İSİMLERİ

Minibüste bulunanlardan, sürücü Bayram Özkan ile işçiler Vedat Bayrakara, Bünyamin Şahin, Yaşar Doku ve Halil İbrahim Mutlu ise yaralı kurtuldu.

BİR KARA HABER DE MUŞ'TAN

Alanya'daki kahreden kazanın ardından bir kara haber de Muş'tan geldi. Muş'un Bulanık ilçesinde aynı firmaya ait iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk beliremelere göre 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

İKİ OTOBÜS KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI

Alınan bilgiye göre, Muş'tan Malazgirt'e giden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 ZZ 65 plakalı yolcu otobüsü, Bulanık-Malazgirt karayolunun 10. kilometresinde karşı yönden gelen aynı firmaya ait 33 BBR 47 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı.

4 KİŞİ OLAY YERİNDE ÖLDÜ

İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ile emniyet ve jandarma ekibi sevk edildi. Çevredekilerin de yardımıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Malazgirt, Bulanık ve Muş'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Araçlarda sıkışarak hayatını kaybeden bazı vatandaşların cesetleri de iş makinelerinin otobüsleri birbirinden ayırması sonrası araçlardan çıkarılarak ceset torbasına konuldu. Kazanın ardından olay yerine giden Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bölgede incelemede bulunan cumhuriyet savcısı ve güvenlik güçlerinden kazayla ilgili bilgi aldı.

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Kazada hayatını kaybedenlerin isimleri "Veysel Akın, Rahmi Yıldız, Serkan ve Ahmet Taşkın" olarak açıklanırken, Muş Valisi Vedat Büyükersoy, "Bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Şu anda 15 yaralımız var. Maalesef 4 vatandaşımız da hayatını kaybetti." dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alanya'da Servis Minibüsü Gölete Uçtu: 8 Ölü 5 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • mehmet anılgan: ölenlere allahtan rahmet diler yaralılara baş sağlığı dilerim 32 4 Yanıtla
  • Yalçın Kaya: Üsluplu bir şekilde uyardım sizi ama malesef yorumum silindi , ne kadar aciz insanlarsınız siz ya...Lütfen düzeltin o yanlış bilgiyi Karaman bir il ve sarıveliler de Karaman'ın ilçesidir. 6 0 Yanıtla
  • mehmet şahin: karaman il sarıveliler ilçesidirr olenlere allah rahmet eylesinn 2 1 Yanıtla
  • turkey minimum 150: Karte yapamyosanızda Gızlı hız yapıyorsunuz. 2 0 Yanıtla
  • TURKEY KAR: Aslında ateşlidir hep yollar. 2 0 Yanıtla
  • ERKAN KARAGOZ: bu kazada ölenlere ALLAH rahmat eylesin günahları af olsun mekanları cennet olsun.ailelerine Allahtan sabır diliyorum.yaralılarada Allahtan acil şifalar dilerim. özelliklede sarıveliler'li BÜNYAMİN ERDOĞAN kardeşimle geçmişte 3 yıl beraber çalışmışlığım var kardeşime Allahtan rahmet ailesine sabır dilerim. hakkım geçtiyse helal'I HOŞ OLSUN KARDEŞİM'E. 1 0 Yanıtla
  • Muhammet Ayhan: Osman tut un abileri ile hopada kaza yapmıştık ekmek parası işte ALLAH rahmet eylesin osman kardeşime ve diger rahmetli olan arkadaşlara yaralı arkadaşlarada acil şifalar dilerim 0 0 Yanıtla

Advertisement