Aliağa Kapalı Spor Salonunun Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika
Güncel

Aliağa Kapalı Spor Salonunun Temeli Törenle Atıldı

Aliağa Kapalı Spor Salonunun Temeli Törenle Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Yeni Mahalle'ye yapılacak olan Kapalı Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

02.12.2013 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Aliağa Yeni Mahalle'ye yapılacak olan Kapalı Spor Salonunun temeli düzenlenen törenle atıldı. Büyükşehir'in İzmir genelinde yapacağı 24. Salon olan tesis Şubat ayında hizmete girecek. Temel atma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yılda Aliağa'ya 82 milyon TL'lik yatırım yapıldığını söyleyerek, "Aliağa'ya yatırımlarımız sürecek" dedi. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, Başkan Kocaoğlu'na kente hizmetleri için teşekkür etti.

ALİAĞA BELEDİYESİ- BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİNDE

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'la birlikte ilçe belediye başkanları ve milletvekilleri tarafından temeli atılan Spor Salonu spor karşılaşmalarından sosyal ve kültürel etkinliklere kadar her alanda Aliağa halkına hizmet verecek. Çok amaçlı tesis 4 ayda tamamlanarak Şubat ayında hizmete girecek. Aliağa Yeni Mahalle halkını sevindiren tesisi kentin yeni spor ve aktivite merkezi olacak.

YILMAZ VE OĞUZ'DAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Temel atma töreninde konuşan Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, "5 yıldır Büyükşehir Belediyesi ile birlikte önemli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "5 senedir büyükşehir belediyemizle çok ciddi çalışmalara imza attık. Desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, daire başkanlarıma ve büyükşehir çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bugün de burada yeni bir hizmetin temlerini atıyoruz. Kapalı spor salonunun Aliağa'ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KAYMAKAM YILMAZ: ALİAĞANIN İHTİYACI KARŞILANACAK

Törende konuşan Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz da "Güzel hizmetleri burada görmekten daha çok mutlu oluyorum. Bu tür hizmetler Aliağa'nın ihtiyacını karşılıyor. Bu hizmeti planlayan değerli başkanlarımıza ve Aliağa halkına teşekkür ediyorum. İnşallah kısa zamanda da bitirilmesini ve hizmete açılmasını da hep beraber görürüz" dedi.

BAŞKAN KOCAOĞLU: "ALİAĞA'YA YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK"

İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında 9 yılda Aliağa'ya 82 milyon TL tutarında yatırım yaptıklarını belirtti. Kocaoğlu, "Biz Aliağa'ya 9 yılda Fen İşleri Daire Başkanlığımızdan 50 milyondan fazla, İZSU bütçesinden de 32 milyon yatırım yaptık. İZSU olarak yaptığımız en önemli yatırımlarımız su ve kanalizasyon tesisatı, arıtma ve dere ıslahları. Öte yandan asfalt çalışmalarımız oldu. Aliağa Kültür Merkezi, Aliağa İtfaiye binası ve Aliağa Çok Amaçlı Spor Salonu, Aliağa semt garajı ve otopark düzenlemesi, Eski Foça dereleri ıslah projeleri, yol yenileme çalışmaları ve yeni imar yolları ile Aliağa'ya yatırımlarımız sürecek." Dedi.

Kapalı Spor Salonunun Aliağa'nın önemli bir ihtiyacını karşılayacağına inandığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, "24. Kapalı Spor Salonunu Aliağa'ya yapıyoruz. Biz kamu alanlarının toplumun ve halkın olduğuna, halkın buralarda dertlerini tasalarını unutacağına inanıyoruz. Kamu alanlarında insanların sosyalleşeceğine, kamu meydanlarından haksızlığa karşı direnç çıkacağına inanıyoruz. Bunun için kamu alanlarını koruyoruz." Dedi.

Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ile birlikte milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları temele ilk harcı koyan butona birlikte bastı.

HEM SPOR SALONU, HEM AKTİVİTE MERKEZİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi bu güne beldelere kadar 23 salon inşa etti. 23. Salonun yapımı Uzundere'de devam ederken, 24.sünün ise Aliağa'da temeli atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama bin 345 m2 kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa Kapalı Spor Salonunun Temeli Törenle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement