Alkışlar Rachel Corrie İçin - Son Dakika
Güncel

Alkışlar Rachel Corrie İçin

Alkışlar Rachel Corrie İçin

Evleri Yıkılan Filistinlilere Destek Vermek İçin Gönüllü Olan Ve İsrail Buldozeri Altında Kalarak Can Veren Rachel Corrie Kocaeli'nde Anıldı

10.03.2011 23:33  Güncelleme: 23:35

İsrail buldozeri altında kalarak can veren ABD'li aktivist Rachel Corrie, Kocaeli Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) tiyatro gösterisi ile anıldı. Filistinlilerin evlerinin yıkılmaması için verdiği mücadeleyle adını duyuran Rachel için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından etkinlik düzenlendi.

O'nun Adı Rachel

16 Mart 2003 tarihinde öldürülen Rachel Corrie'nin hayatını anlatan ve Rachel Corrie'nin kaleme aldığı tek kişilik oyunda, aynı zamanda oyunun Türkçe çevirisini yapan Setenay Yener rol aldı. İstanbul dışında ilk kez oynanan oyunu Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın ve Mustafa Çöpoğlu, gazeteci ve yazarlar ile çok sayıda Kocaelili takip etti.

Rachel Güzel Bir Yerde

Gösteri sonrası sahneye gelerek Setenay Yener'e çiçek ve plaket takdim eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gösteriden çok etkilendiğini belirterek Yener'e teşekkür etti. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'dan okuduğu bir dizeyle konuşmasını sürdüren Başkan Karaosmanoğlu, "Akif'in de belirttiği gibi zulme karşı mücadele eden bir toplumuz. Mazlumun yanındayız. Rachel de bu mücadelesiyle örnek olmuştur. İnanıyorum ki şimdi çok güzel ve özel bir yerdedir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alkışlar Rachel Corrie İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement