Alman Focus Dergisi: Erdoğan'ın Casusunu Hakan Fidan Yerleştirdi - Son Dakika
Güncel

Alman Focus Dergisi: Erdoğan'ın Casusunu Hakan Fidan Yerleştirdi

Alman Focus Dergisi: Erdoğan\'ın Casusunu Hakan Fidan Yerleştirdi

Alman dergi, MİT ajanlığı iddiasıyla Almanya'da tutuklu bulunan Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu'nu Hakan Fidan'ın yerleştirdiğini yazdı.

07.07.2015 08:20  Güncelleme: 09:00

Milli İstihbarat Teskilatı'nın ajanı olmakla ve 3 kişi yönetme iddiasıyla Almanya'da tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı Muhammed Taha Gergerlioğlu'nun davası başladı.

Davayı haber yapan Focus dergisi, MİT'in Almanya'daki casusluk örgütlenmesini anlattı ve Gergerlioğlu'nu görevlendiren kişinin Hakan Fidan olduğunu yazdı.

"ERDOĞAN YARGIYI HEDEF ALIYOR"

Almanya'da Türkiye adına casusluktan yargılanan Muhammet Taha Gergerlioğlu'nun hafta sonunda başlayan davasını haber yapan Focus dergisi, MİT'in Almanya'daki casusluk örgütlenmesini anlattı ve bununla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Alman yargı sistemini etki altına almaya çalıştığını yazdı.

GÖLGE SAVAŞÇISI

"Erdoğan'ın gölge savaşçısı. İşte Erdoğan, muhaliflerine karşı Almanya'nın ortasında böyle uluorta casusluk yapıyor" başlıklı haberde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın iki yıl önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler ile Süleyman Şah Türbesi hakkında yaptığı telefon konuşmasının, ABD'nin Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) tarafından dinlenip kaydedildiği ileri sürüldü. Tapelere göre, Fidan "gerekirse 4 adam gönderip 8 füze atarak ya da doğrudan Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik MİT'in "sahte bayrak" operasyonuyla Suriye ile savaş gerekçesi sağlamaktan" söz ediyordu.

İŞKENCE GÖRDÜLER

Dergi, Erdoğan'a yakın bir isim olarak bilinen Gergerlioğlu ile Türkiye vatandaşı Ahmet Duran Y. ve Almanya vatandaşı Göksel G.'nin Almanya'da Erdoğan'ın "devlet düşmanı" addettiği Gülen cemaati, PKK aktivistleri, Ezidiler, DHKP-C üyeleriyle ilgili casusluk yapmaktan yargılandığını, bu kişilerin Türkiye'ye gittiklerinde yakalanıp işkenceden geçirildiğinin sanıldığını hatırlattı.

"KÜSTAHLIK"

Davanın yargıcı Yvonne O., Fidan tarafından görevlendirilen Gergerlioğlu hakkında tutuklama kararı okunurken, şık giyinmiş bir adamın mahkeme salonuna dalıp süreci yarıda kesmesiyle şaşkına döndü. Adamın kendini Türkiye'nin Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen olarak tanıtması ve "Bu zor zamanında vatandaşı Gergerlioğlu'nun yanında olmak istediğini" söylemesini, Focus, "Bir diplomatın küstahlığıyla kendisine saygı gösterilmesini beklerken yargı görevlilerini görmezden geliyordu" diye yorumladı.

"ERDOĞAN'IN GAZABI ÜZERİNİZE OLUR"

Şaşkınlığı her halinden belli olan yargıç tutanağı okutmaya devam edecekti ki, yanındaki telefon çaldı. Arayan Ankara'dan bir profesördü ve Gergerlioğlu'nun Erdoğan'ın nüfuzlu danışmanlar grubunun bir üyesi olduğunu söylüyordu. Dergiye konuşan gizli bir soruşturmacı "Böylece maksatları ortaya çıktı. Türkler Alman yargısını fena halde etki altına almaya çalışıyordu" dedi. Buna göre, konsolos ile profesörün vermek istediği mesaj şuydu:

"Sanığın saçının teline zarar gelirse, Erdoğan'ın gazabı üzerinizde olur."

TÜRKİYE'YE GİRER GİRMEZ ONUN İŞİNİ BİTİRİN

Haberde "Büyük reis" Erdoğan'ın Mayıs 2014'teki Köln ziyaretinden önce hakkında "istenmeyen adam" posterleri hazırlandığını öğrendiği, casuslarının iki hafta sonra bunun organizatörlerinden birinin kimliğini öğrendiği ve ona ödetmekten söz ettiği, Nisan 2014'te Ahmet Duran Y.'nin Gergerlioğlu'na Erdoğan karşıtı kışkırtıcılardan birinin yakında Türkiye'ye gideceğini bildirdiği, 'Büyük Abi' kod adıyla hitap edilen Gergerlioğlu'nun da "Türkiye'ye girer girmez onun işini bitirmekten" söz ettiği aktarıldı.

Alman istihbaratının Fidan'ın casuslarının Almanya'da nasıl umursamazca faaliyet gösterdiğini yıllardır bildiği, ama NATO partnerine göz yumulduğu belirtilirken, federal soruşturma polisi BKA'nın eski üst düzey yetkilisi "Türklere kalsa, her hafta bir kamyon dolusu PKK'li yakalamamız gerekir" dedi.

MİT ÜSSÜ CAMİ

Fidan'a rapor veren Almanya'daki casusların diplomatik temsilciliklerin yanı sıra seyahat şirketleri, gazeteler, bankalar, camiler ve otellerde görev yaptığı, Fidan'ın Köln'de DITIB'a bağlı Ehrenfeld Camii'ni MİT üssü olarak kullandığı, Almanya'daki camilerin imamlarından Erdoğan karşıtlarını rapor etmesinin istendiği, bunların cezalandırılması için Bozkurtların hazır tutulduğu, MİT'e yardım etmek isteyen Almanya'daki genç Türklerin, Türkiye'deki askerlik sürelerinin kısaltıldığı ve Almanya'ya döndüklerinde casus olarak kullanıldıkları aktarıldı. Eyalet polis teşkilatı LKA'dan bir yetkili "Kahretsin, Hakan'ın kolları çok uzun" dedi.

FİDAN İMAJINI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR

Almanya'daki casuslarına özel önem veren Fidan'a Gergerlioğlu'nun yargılanmasının çok ağır gelmiş olması gerektiğini dile getiren Focus, "zeki ve gürbüz bir tip" dediği Fidan'ın Alman istihbaratını çok iyi tanıdığı, NATO Süratli Reaksiyon Kolordusu Karargâhı'nda irtibat subayıyken Almanya'nın Mönchengladbach- Rheindahlen bölgesinde kaldığı, o zamandan beri de Borussia Mönchengladbach futbol takımının fanatik taraftarı olduğunu aktardı.

DIŞİŞLERİNİ NSA DİNLEDİ

Kaynağını belirtmeden Fidan'ın Suriye ile savaş çıkarma planından söz ettiği telefon konuşmasının dünya çapında yasadışı dinlemeleri ifşa olunan Amerikan elektronik casusluk servisi NSA tarafından kaydedildiğini yazan dergi, bu planın hâlâ rafta olduğunu ve "Erdoğan'ın asistanı" Fidan'ın da Avrupa'daki tüm istihbarat servislerince tehlikeli İslamcıların Türkiye'den Suriye'ye geçmesine izin vermekle suçlandıktan sonra imajını düzeltmekle uğraştığını söyledi. (Kaynak: Cumhuriyet)

Son Dakika Güncel Alman Focus Dergisi: Erdoğan'ın Casusunu Hakan Fidan Yerleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • uli: Ulan siz kim almanlari izaha getirmek kim rte Tayfası hahahaaaha 12 7 Yanıtla
  • mardinli: Recep tayip erdoğanın önünü kesmeye çalışıyolar almanlar ve ingilizler lozan barış anlaşmasının bitimine yakın bir tarihde bu ülkeyi karıştırmak için herşeyi yapacaklar 11 7 Yanıtla
  • şehmuz: Bu focus saten yahudi dergisi Kim den yana olduğunu beli bu dergisi hiç bir zaman Türkiye ya da müslümanlar hakinda yazı yazmaz .hiç inan mayın yine bize bir gezi olayı yaşatmaya çalışıyorlar Erdoğan biz seni çok seviyoruz ve de arkandayiz 10 5 Yanıtla
  • Uğur: O BİR TÜRK FIDANI. ALLAHIM ONU VE ONUNLA BU YOLA BAŞ KOYANLARI KORUSUN INŞALLAH. 8 6 Yanıtla
  • Melih: Tayyip Erdoğan büyük insansın ama içimizdeki hainlere dikkat etmeliyiz Alman Uşağı merkelin Uşağı onlarca var . Atatürk'ün gençliğe hitabesinde dediği gibi dahili ve harici medbahlar devrede... 8 6 Yanıtla
  • kommagene: almanın dert etiği şeye bak siz ne söylerseniz biz hemen inanırız sanıyorsunuz...kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçi uşşakları yaşasın halk liderleri ve halklar 8 3 Yanıtla
  • UBEYYT: REİİİSSS SENİN ESERİN BUNLARIN, ESKİDEN İSTİHBARATIMIZ BİLE YOKTU 5 4 Yanıtla
  • .: Gülen cemaati, PKK aktivistleri, Ezidiler, DHKP-C... bunlar almanyada cirit atıyor, serbestce dolaşıyor,para topluyor,para transferi yapıyor... almanya bunları kolluyor, lafa gelince müttefik!? 7 2 Yanıtla
  • .: bu alman arabalarına 2 kat ötv konulmalı, 2000 liralık plastik çelik yığınını satıyor tc ye 200.000 liraya!! bu nasıl akıl? tc. biran önce yapmalı arabasını!.. 8 0 Yanıtla
  • meridien: Orayi turkiye zannetmisler istedikleri gibi at oynatiriz diye dusunmusler alman gizli servisi bnd ortadogu dahil dunyanin pek cok yerinde faaliyet gosteren cia nin bilgi aldigi tek gizli servistir cia ve mossadin sadece isimleri vardir gercekte en tehlikeli ve bilgi sahibi olan alman bnd dir ortadoguda cia tum verilerini bnd den alir mossad ajanlari almanya da bnd tarafindan egitilir.turkiyede tahminen 20000 civarinda bnd ajani oldugu bunlarin bazilarinin ust duzey...... oldugu tahmin edilmektedir 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement