Altın Koza'ya 'Yozgat Blues' Damgası - Son Dakika
Güncel

Altın Koza'ya 'Yozgat Blues' Damgası

Altın Koza\'ya \'Yozgat Blues\' Damgası

20'nci Altın Koza Film Festivali'nde 12 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 17 ödül sahiplerini bulurken, 'En İyi Film' ile birlikte toplam 5 ödül alan 'Yozgat Blues' adlı film, bu yıla damgasını vurdu.

22.09.2013 11:44

20'nci Altın Koza Film Festivali'nde 12 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda 17 ödül sahiplerini bulurken, 'En İyi Film' ile birlikte toplam 5 ödül alan 'Yozgat Blues' adlı film, bu yıla damgasını vurdu. Mahmut Fazıl Coşkun'un yönettiği Yozgat Blues, en iyi senaryo, erkek oyuncu, yardımcı erkek oyuncu ile Film-Yön'ün en iyi yönetmen ödüllerinin sahibi oldu.

'En İyi Film Ödülü'nün diğer ortağı olan Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu'nun birlikte yönettiği 'Gözümün Nuru' filmi ise 4 ödül, yönetmenliğini Deniz Akçay Katıksız'ın yaptığı 'Köksüz' filmi de 4 ödül ile takip etti. Reha Erdem'in yönettiği 'Jin' filmi 2 ödül, Soğuk, Daire ve Çanakkale Yolun Sonu filmleri birer ödül aldı.

En İyi En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü Köksüz filmindeki rolleriyle Ahu Türkpençe ve Lale Başar paylaştı. En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Yozgat Blueas filmindeki performansıyla Ercan Kesal'e gitti. En İyi Yönetmen Ödülü'nü de Jin filmi ile Reha Erdem kazandı.

GEZİ MESAJLARI

Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'ndeki görkemli törende sahneye çıkan sinemacılar aldıkları ödülleri Gezi Olayları'nda hayatını kaybeden 6 gence, ağlayan annelerine ve gözlerini kaybedenlere ithaf etti.

'Gözümün Nuru' filminin yönetmeni Hakkı Kurtuluş, ödülü Gezi olaylarında gözünü kaybeden arkadaşlara adadığını vurguladı. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü Soğuk filmiyle alan Ahmet Emre Tanık ise "Sinirlenince güzelleşen Türkiye'ye adıyorum" dedi. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'nü Köksüz filmindeki rolüyle alan Melis Ebeler de konuşmasında "Sanat özgürlük için direniştir" diye seslendi.

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda Boşluk adlı yapıtıyla Kurmaca Jüri Özel Ödülü alan Onur Gürler de filminde kürtaj konusunu ele aldığını belirterek, "Ödülü ağlayan annelere adıyorum. Özellikle son olaylarda hayatanı kaybeden 6 gencin annesini ithaf ediyorum" diye konuştu.

Aynı yarışmada En İyi Canlandırma Ödülü'nü 'Tornistan' adlı filmle alan Ayce Kartal ise "Türkiye ses çıkardı. Bu çıkarılan sesi duyduğu için jüriye teşekkür ediyorum" diyerek Gezi olaylarına gönderme yaptı.

SET EMEKÇİLERİ İÇİN YASA İSTEDİ

'Eve Dönüş Sarıkamış 1915' filmiyle En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü'nü MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz'ın elinden alan Tural Polat sanat yönetmenlerinin ve set emekçilerinin meslek tanımı olmadığına dikkat çekip, yasal düzenleme istedi. Tural Polat, sanat yönetmenlerinin mimar statüsünde göründüğünü, 'sanatçı' sıfatının kazandırılması konusunda milletvekillerinden yardım istedi.

Toplam 630 bin lira para ödülü dağıtılan, En İyi Film'in 350 bin lira ile ödüllendirildeği festivalin finalinde İlhan Şeşen ve Kürşat Başar konser verdi. Konser sırasında düzenlenen kokteylde alkollü içki servisi yapılmaması dikkat çekti.

ÖDÜL ALAN FİLMLER

-En İyi Film Ödülü: Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu)

Yozgat Blues (Mahmut Fazıl Coşkun)

- Yılmaz Güney Ödülü: Deniz Akçay Katıksız (Köksüz)

-En İyi Yönetmen Ödülü: Reha Erdem (Jin)

-En iyi Senaryo : Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu (Gözümün Nuru) ve Tarık

Tufan-Mahmut Fazıl Coşkun (Yozgat Blues)

-En İyi Kadın Oyuncu : Ahu Türkpençe ve Lale Başar (Köksüz)

-En İyi Erkek Oyuncu : Ercan Kesal (Yozgat Blues)

-En İyi Müzik : Mihaly Vig (Eve Dönüş Sarıkamış 1915)

-En İyi Görüntü Yönetmeni : Ahmet Emre Tanyıldız (Soğuk)

-En İyi Sanat Yönetmeni : Tural Polat (Eve Dönüş Sarıkamış 1915)

-En İyi Kurgu : Ali Aga (Gözümün Nuru)

-En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu : Melis Ebeler (Köksüz)

-En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu : Tansu Biçer (Yozgat Blues)

- Türkan Şoray Umut Genç Veren Kadın Oyuncu : Deniz Hasgüler (Jin)

-Umut Veren Genç Erkek Oyuncu : Savaş Alp Başar (Köksüz)

-Film Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Mahmut Fazıl Coşkun (Yozgat Blues) ve Atıl İnaç (Daire)

-SİYAD En İyi Film Ödülü: Gözümün Nuru (Hakkı Kurtuluş-Melik Saraçoğlu)

-Adana İzleyici Ödülü: Çanakkale Yolun Sonu (Mustafa Kemal Uzun) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Koza'ya 'Yozgat Blues' Damgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement