Amasya'da Klasik Müzik Ziyafeti - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Klasik Müzik Ziyafeti

Amasya\'da Klasik Müzik Ziyafeti

Amasya Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı işbirliği ile gerçekleştirilen Kazakistan Pavlodar Senfoni Orkestrası konseri büyük ilgi gördü.

08.12.2014 16:36  Güncelleme: 11:29

Amasya Üniversitesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı işbirliği ile gerçekleştirilen Kazakistan Pavlodar Senfoni Orkestrası konseri büyük ilgi gördü.

Kazakistan Pavlodar Senfoni Orkestrası, Amasya'da muhteşem bir konser verdi. Amasya Üniversitesi ve Türksoy işbirliği ile gerçekleştirilen konser Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Salonu dolduran Amasyalılar keyifli dakikalar geçirdi.

Aralarında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'dan sanatçıların bulunduğu ve orkestra şefliğini Bolat Rahimjanov'un yaptığı 'Türk Dünyası Çağdaş Klasik Müzik Şaheserleri' adı konseri, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Rektör Prof.Dr. Metin Orbay'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Konser dinleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konserin sonunda Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu tarafından Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve orkestra sanatçılarına çiçek takdim edildi. Kaseinov'da Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orbay'a dombra hediye etti.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay'ın daveti üzerine konseri izlemeye Amasya'nın Merzifon ilçesinin Çaybaşı Köyü'nden de vatandaşlar geldi. Köy sakinlerinden 70 yaşındaki Şeref Şahin, hayatında ilk kez klasik müzik konseri dinlediğini söyledi.

58 yaşındaki Mehmet Keklikçi ise köy kahvesinde oyun oynarken muhtarın kendilerini konsere davet ettiğini, ilk defa orkestra eşliğinde bir konser izlediğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amasya'da Klasik Müzik Ziyafeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement