Anadolu Vakfı'nın 2013 yılında toplumumuza, eğitimini akademik açıdan başarıyla tamamlamanın yanı sıra evrensel değerleri dikkate alan, sağ duyulu, inisiyatif alabilen, gelişime açık tarafları ile yüzleşip kişisel gelişimini önemseyen ve potansiyelini açığa çıkarabilen gençler kazandırma amacıyla başlattığı Mentorluk Programı 7. dönemine girdi. 110 mentee'nin, 109 mentor'dan destek alacağı 7. dönemde 6 mezun bursiyer de gönüllü olarak programa dahil oldu. Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Anadolu Grubu ailesi üyelerinin ve grubumuzun dışından bizlere destek veren gönüllülerimizin çabaları ile programımızın etkisi katlanarak büyüyor" dedi.
Anadolu Vakfı'nın; toplumumuza, eğitimini akademik açıdan başarıyla tamamlamanın yanı sıra evrensel değerleri dikkate alan, sağ duyulu, inisiyatif alabilen, gelişime açık tarafları ile yüzleşip kişisel gelişimini önemseyen ve potansiyelini açığa çıkarabilen gençler kazandırma amacıyla hayata geçirdiği Mentorluk Programı'nın 7. dönemi başladı. Anadolu Grubu Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen 7. dönem açılış etkinliğine Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven'in yanı sıra programda yer alan mentor ve mentee'ler katıldı. Daha önce programa katılan mentor ve mentee'ler etkinlikte, gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi, deneyimlerini paylaştı.
Etkinlikte konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, geleceğin iş insanları, yöneticileri olarak karşımıza çıkacak gençlere yapılan her türlü yatırımın büyük önem taşıdığını söyledi. Özilhan "Dünyamızın, işlerimizin ve değerlerimizin sürdürülebilirliği için bilgi ve tecrübelerimizi gençlerimize doğru bir şekilde aktarmamız gerekiyor. Onlara en iyi eğitim olanaklarını sağlamanın yanı sıra neyi nasıl yapacakları konusunda yol da göstermeliyiz" dedi. Gençlere destek vermek için gönüllü olanların artmasından duyduğu mutluluğu belirten Özilhan, "Değer katmak, insana yatırım yapmak, insanlığın geleceği için çalışmak Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı olarak bizim köklerimizde var. Bu işin temelinde gönüllülük var. Hem Anadolu Grubu ailesinin üyelerinin hem de grubumuz dışından bizlere destek veren gönüllülerimizin çabaları sayesinde programımızın etkisi katlanarak büyüyor. Mentorluk Programımız ile her zaman yenilikçi, yaratıcı, cesur, tutkulu ve kendiyle barışık gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz.Güçlü ve gelişime açık yönlerini keşfetmelerini sağlayarak, kişisel gelişim süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyoruz. Daha doğru kararlar vermelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Böylece hem kendi geleceklerini, hem de bizlerin geleceğini en güzel biçimde şekillendireceklerine inanıyoruz" diye konuştu.
"Modern çağın bilgeliği"
Anadolu Vakfı Genel Müdürü Selim Güven etkinlikteki konuşmasında, akademik yönden başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere, 81 ilde toplam 28 binden fazla burs verdiklerini ve her sene aldıkları 60-70 bin civarındaki burs başvurusu ile eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak konusunda çaba gösterdiklerini söyledi. Güven sözlerine şöyle devam etti: "Gençlere çok yönlü destek vermek temel ilkelerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimizin ülke ekonomisine aktif olarak katkı sağlayabilmeleri, okulda alınan formal eğitimin ötesinde kişisel ve sosyal yetkinliklerinin gelişmiş olmasına, özellikle yüksek eğitimleri döneminde çalışma deneyimi edinmiş olmalarına, dünyada olup bitenleri takip edebilecek merak ve vizyona sahip olmalarına bağlı. Mentorluk çalışmalarında Türkiye'de seçkin bir noktaya ulaşmış bulunuyoruz. Programımız geniş kapsamlı bir gelişim ve deneyim paylaşım platformuna dönüşüyor. Anadolu Vakfı olarak gençlerin hep yanında olacak, onları destekleyecek ve "Modern Çağın Bilgeliği" olarak adlandırılabilecek Mentorluk Programımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Ortak aklı benimseyen, kullandığı kaynağı sosyal girişimci yaklaşımıyla yönetebilen, kalıcı ve sürdürülebilir bir bağışçılık platformu olabilme hedefimizi hep birlikte hayata geçireceğiz."
Toplam 554 mentor ve mentee katıldı, 40 bin saate yakın destek verildi
Anadolu Vakfı Mentorluk Programı ile 6 dönemde mentor ve mentee'lere yönelik 115 etkinlik düzenlendi. Toplam 554 mentor ve mentee'nin katılımıyla bugüne kadar toplamda 40 bin saate yakın mentorluk desteği verildi. Programın 7. döneminde 110 mentee, 109 mentordan destek alacak. 6 mezun bursiyerin gönüllü olarak programa dahil olduğu 7. dönemde Anadolu Grubu profesyonellerinin yanı sıra TAYSAD ve Nielsen Türkiye de gönüllü mentorlarıyla programa destek verecek.
Tanışma toplantıları ile başlayıp ayda en az bir kez karşılıklı oturum ve buluşmalar şeklinde devam eden Anadolu Vakfı Mentorluk Programı, her biri kariyer basamaklarınıbaşarı ile tırmanmış Anadolu Grubu çalışanlarının, yoğun çalışma tempoları arasında zaman ayırmaları sayesinde büyüyor. Program kapsamında başarılı bursiyerler, yıl boyunca mentorlar ile dinlemeyi, anlamayı, bildiklerini yansıtmayı, değişik bakış açılarına açık olmayı, sorumluluk almayı kendi hayat serüvenleri üzerinden öğreten pek çok etkinlik ve motivasyon odaklı sosyal organizasyonlarda bir araya geliyor.
Son Dakika › Güncel › Anadolu Vakfı Mentorluk Programı'nın 7. Dönemi Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?