ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEDE PİZZA YAPTI - Son Dakika
Güncel

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEDE PİZZA YAPTI

AĞRI'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Deredibi Köyü İlkokulu anasınıfı öğrencileri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezindeki sinema salonunda film izleyip, gastronomi mutfağında pizza yaptı.

28.12.2022 14:57  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AĞRI'nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Deredibi Köyü İlkokulu anasınıfı öğrencileri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezindeki sinema salonunda film izleyip, gastronomi mutfağında pizza yaptı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Kulübü, Kalite Kulübü ve Gastronomi Kulübü öğrencileri, üniversite ile halk buluşuyor projesi kapsamında, köy okullarındaki öğrencileri, üniversite ile tanıştıdı. Başlatılan proje kapsamında, ilk olarak Hamur ilçesine bağlı Yukarı Deredibi Köyü İlkokulu anasınıfı öğrencilerini, önce üniversitedeki yaşam merkezindeki sinema salonuna getiren üniversite öğrencileri, daha sonra anasınıfı öğrencilerini gastronomi mutfağına götürerek pizza yaptılar. Üniversite öğrencilerinin yardımlarıyla kendi yaptıkları pizzaları çeşitli ikramlarla birlikte tadan çocuklar, büyük mutluluk yaşadı.

Başlatılan proje ile ilgili konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alperen Kayserili, çocukların hem güzel bir gün yaşadığını hem de kendi üretimlerini değerlendirme fırsatı bulduklarını belirterek şunları söyledi:

'Bu gün 3 ayrı öğrenci kulübümüz ile bir etkinlik gerçekleştirdik. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Kulübü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kulübü ile Kalite Kulübü öğrencilerimiz bu etkinliği organize ettiler. Üniversitemizde öğrencilerimiz destekledi. Bu organizasyonla halkımız ile buluşmaya ve halkımızın geleceği ile buluşmaya gayret gösteriyoruz. Bu organizasyonla da köylerimizde bulunan anaokulu öğrencilerimizi üniversitemizin gastronomi etkinliklerine ve üniversitemizdeki çeşitli faaliyetlere dahil etmeye gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda Hamur'un Yukarı Deredibi İlkokulundaki okul öncesi çocuklarını buraya getirdik. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bizlere destek oldu. Öğrencilerimiz ilk önce üniversitemizde bulunan sinemada film izlediler. Ardından da Gastronomi ve Mutfak Sanatları Mutfağımızda öğrencilerimiz ile beraber pizza yaptılar. Daha sonra öğrencilerimizin de yardımıyla bizzat kendi elleri ile yaptıkları pizzaları yediler. Burada bir nevi çocuklarımız kendi üretimlerini değerlendirmiş olacaklar. Bu projeyi yine ilerleyen süreçlerde diğer köy okullarındaki değişik kademelerdeki öğrencilerimizi de dahil ederek sürdüreceğiz. Bu şekilde bölgemizde bulunan bütün vatandaşlarımızı, gençlerimizi ve çocuklarımızın üniversitemizin tüm imkanlarından faydalanması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEDE PİZZA YAPTI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ ÜNİVERSİTEDE PİZZA YAPTI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement