Anıt Ağaçlara 'emine Erdoğan' ve 'uğur Dündar' İsmini Verdiler - Son Dakika
Güncel

Anıt Ağaçlara 'emine Erdoğan' ve 'uğur Dündar' İsmini Verdiler

Anıt Ağaçlara \'emine Erdoğan\' ve \'uğur Dündar\' İsmini Verdiler

'Sevgi ve Barış Ağaçları' projesi kapsamında Gömbe Beldesi Yuvalıca Yaylası'ndaki 2 sedir ağacına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın eşi Emine Erdoğan ile ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın isimleri verildi.

26.05.2011 12:55

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde başlatılan 'Sevgi ve Barış Ağaçları' projesi kapsamında Gömbe Beldesi Yuvalıca Yaylası'ndaki 2 sedir ağacına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın eşi Emine Erdoğan ile ünlü gazeteci Uğur Dündar'ın isimleri verildi. Kaş Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Gömbe Orman İşletme Şefliği'nce başlatılan 'Sevgi ve Barış Ağaçları Projesi' kapsamında Gömbe'nin Yuvalıca Yaylası'nda 600 hektarlık sedir ormanında yer alan 500 ile 2000 yaşlarındaki anıt sedir ağaçlarına çeşitli kişi ve kurumların isimleri verilmeye devam ediliyor. Kampanya kapsamında bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Star Haber Gurup Başkanı Uğur Dündar'ın isimleri anıt ağaçlara verildi.

Emine Erdoğan'ın adının verildiği sedir ağacının, Başbakan Erdoğan'ın adının verildiği anıt ağacın hemen yanında olması dikkat çekti. Denizden 1750 metre yükseklikte bulunan ağaç, 32 metre boyunda ve 1, 5 metre çapında. Gazeteci Uğur Dündar'ın adının verildiği anıt sedir ağacı ise 30 metre yüksekliğinde, tek kökten yükselen ikiz bir ağaç ve yaklaşık 1, 80 metre çapında. Ağaçların önüne Erdoğan ve Dündar'ın isimlerinin bulunduğu plaket dikildi. Aynı kampanya kapsamında geçen yıl ise anıt ağaçlara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ünlü işadamı rahmetli Sakıp Sabancı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra birçok sanatçı ve basın kuruluşunun isimleri verilmişti. Gömbe Orman Bölge Şefi Ahmet Kocabıyık, bölgede, yaklaşık 20 bin anıt ağaç bulunduğunu belirterek, şu ana kadar 19 ağaca isim verdiklerini söyledi.

Önümüzdeki günlerde anıt sedir ağaçlara yerli ve yabancı birçok ünlü kişi ile basın kuruluşunun adını vermeye devam edeceklerini kaydeden Kocabıyık, şunları söyledi. "17 kilometre uzunluğundaki Sevgi Yolu ve Barış Yolu'nda birçok isim ölümsüzleşecek. Daha önce başta Atatürk'ün adı olmak üzere pek çok ünlü sanatçı ve yayın organlarımızın ismini verdik. Son olarak Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve gazeteci Uğur Dündar'ın ismini anıt ağaçlara vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz başta Uğur Dündar olmak üzere burada ismi bir ağaca verilen herkesin ormanımızı ziyarete gelmesi. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anıt Ağaçlara 'emine Erdoğan' ve 'uğur Dündar' İsmini Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement