Anne- Babasının Elini Öptükten Sonra Oyunu Kullandı - Son Dakika
Güncel

Anne- Babasının Elini Öptükten Sonra Oyunu Kullandı

Anne- Babasının Elini Öptükten Sonra Oyunu Kullandı

AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ailesi ve kardeşleriyle birlikte Alanya Türkler Aynur Hasan Sipahioğlu İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı

12.06.2011 12:25

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, ailesi ve kardeşleriyle birlikte Alanya Türkler Aynur Hasan Sipahioğlu İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Çavuşoğlu oy kullanmadan önce baba ve annesinin elini öptü.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 167 bin 505 seçmen, 636 sandıkta oylarını kullanmaya saat 08. 00 itibariyle başladı. AKPM Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da, oy kullanmak için Türkler Beldesi'ndeki Aynur Hasan Sipahioğlu İlköğretim Okulu'na eşi Hülya Çavuşoğlu ile geldi.

Aynı okulda Çavuşoğlu'nun babası Osman, annesi Fatma, kardeşleri Ahmet, Hasan ve Türkler Belediye Başkanı AK Partili Hayri Çavuşoğlu da oy kullandı. Saat 08. 30'da okula gelen Mevlüt Çavuşoğlu, ilk olarak baba ve annesinin elini öptü. Daha sonra eşi ile birlikte oy kullanacağı salona geçen Çavuşoğlu, 2272 numaralı sandıkta oyunu verdi.

TÜRKİYE'NİN YENİ BİR SİVİL ANAYASA'YA İHTİYACI VAR

Çavuşoğlu oyunu kullandıktan sonra, seçimin biteceğini ve yarın Türkiye için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Basın mensuplarının Anayasa paketi ile ilgili sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Yeni anayasa paketi ile ilgili çalışmalar hemen başlayacak. Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması gerekir.

Bunu da siviller hazırlayacak ve biz siyasiler de son müzakeresini Meclis'te yapacağız. Bu konuda da umarım siyasi partiler arasında bir konsensüs oluşur. Hep beraber sivil bir anayasayı Meclis'te oylarız ve Türkiye'nin önünü bu anlamda açmış oluruz" diye konuştu.

SEÇİM BARAJI

Seçim barajı ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yüzde 10 seçim barajına herkes 'yüksek' veya 'az' diyebilir. Sonuçta herkesin hukuki bir karara saygı duyması lazım. AKPM'nin seçtiği yargıçların, yani Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Türkiye ile ilgili bir kararı var. Bu kararda 'yüzde 10 yüksek olabilir ama bu bir ihlal değildir' deniyor.

Her ülkenin seçim barajını kendi belirleme hakkı vardır. Dolayısıyla mahkemenin böyle bir kararı varken, seçim barajını 'yüksek' olarak değerlendirebilirsin, fakat 'Türkiye indirmek zorunda' diyemezsin. Her ülkenin seçim barajını belirleme hakkı vardır. "

Başkanlık sistemini de değerlendiren Çavuşoğlu, "Benim için önemli olan demokrasinin nasıl işlediğidir. Başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi veya şimdi Türkiye'de bunların arasında hiçbir fark yok. Önemli olan yasama yürütme yargı arasındaki dengedir. Gerisi teferruattır" diye konuştu. - Antalya/ Alanya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anne- Babasının Elini Öptükten Sonra Oyunu Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement