Asker Eşlerinin Terör Protestosu - Son Dakika
Güncel

Asker Eşlerinin Terör Protestosu

Asker Eşlerinin Terör Protestosu

Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu terör saldırısı, Halkalı'da oturan subay, astsubay eşleri ve çocuklarıyla protesto edildi.

20.10.2011 14:44

Hakkari Çukurca'da 24 askerin şehit olduğu terör saldırısı, Halkalı'da oturan subay, astsubay eşleri ve çocuklarıyla protesto edildi.

Halkalı Lojmanlar önünde saat 12.00 sıralarında toplanan, aralarında çocukların da bulunduğu subay ve astsubay eşlerinden oluşan 300 kişilik grup, kısa bir bekleyişin ardından yürüyüş düzenledi. Türk bayrakları ve "Sabrın bittiği yerdeyiz", "Bıçak kemiğe dayandı", "Uyan Türkiye uyan", "Bu nasıl bıçak, bu nasıl kemik", "Ölüsü leş dirisi kalleş, Kahrolsun PKK" yazılı dövizler taşıdı. Grup, "Kahrolsun PKK", "Ne Mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı. Grup, geçtiğimiz yıl askeri personeli taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırının düzenlendiği, 4 Astsubay ile bir askeri personelin kızı 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın hayatını kaybettiği yola geldi. Grup burada bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşte, Hakkari'de şehit olan 24 askerin isimleri tek tek okunarak 'burada' denildi.

ŞEHİTLERLE İLGİLİ ACIYI EN İYİ BİZ BİLİRİZ

Basın açıklamasını grup adına okuyan astsubay eşi Özlem Ekiz, şunları söyledi:

"Bizler, eşlerimizin yaşadığı her türlü zorluğu yaşıyoruz. Nişanlıyken eşim bana silah kullanmayı öğretti. Biz hepimiz, asker eşi olarak silah kullanmayı biliriz. Eşlerimizi şehit versek bile onların yerine bizler dağlara çıkarız. Canlarımızı vermeye hazırız. Geçen yıl 22 Haziran'da burada arkadaşlarımızı şehit verdik. Bir arkadaşımızın çocuğunu şehit verdik. Hepimizin içi kan ağlıyor. 24 şehidimiz için sadece evde ağlamak yerine sesimizi duyurmak istedik. Yemeye, içmeye utanıyoruz. Bizler asker eşiyiz, tüm Türk halkı askerine sahip çıksın. Hükümetimizden bu işe çözüm bulunmasını istiyoruz. Meclis'teki teröristlerin defedilmesini istiyoruz. Onlar Meclis'te durduğu sürece şehitlerimiz rahat uyuyamayacak. Şehitlerle ilgili acıyı en iyi biz biliriz. Çocuklarımızı tek başımıza büyütüyoruz. Eşlerimiz sürekli dağlarda." - İstanbul/ Küçükçekmece

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Asker Eşlerinin Terör Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement