Avrupa Heyeti Kazan Vadisi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Avrupa Heyeti Kazan Vadisi'nde İncelemelerde Bulundu

Avrupa Heyeti Kazan Vadisi\'nde İncelemelerde Bulundu

Operasyonlarda öldürülen 37 PKK'lının kimyasal silahla öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine, Belçika, Fransa ve Almanya'dan gelen 7 kişilik heyet, Kazan Vadi'sine giderek incelemelerde bulundu.

27.11.2011 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisinde güvenlik güçleri tarafından 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlar sonucunda öldürülen 37 PKK'lının kimyasal silahla öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine, Belçika, Fransa ve Almanya'dan gelen 7 kişilik heyet, Kazan vadisi'ne giderek incelemelerde bulundu.

Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisinde 35 gün önce Türk silahlı Kuvvetlerinin yaptığı hava destekli operasyonlarda öldürülen 37 PKK'lının 'kimyasal silahla' öldürüldüğü yönündeki iddialar üzerine, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen 7 kişilik bir heyet, dün Hakkari'ye geldi. Kazan vadisine giden Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Feleknas Uca, Alman parlamenter Jan Van Aken, Alman ve Fransız avukatlar Clementine Frances, Benjamin Hiller, Marie Avpert, Aledeuy Ledrein Aveco ve Torre Dominulle'dan oluşan heyet PKK'lıların öldürüldüğü bölgede detaylı inceleme yaptı. BDP'li Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın da eşlik ettiği heyet, bölgede bazı bomba parçalarına ve ceset parçalarına rastladı.

Bölgede yaptıkları incelemelerin ardından heyet adına açıklama yapan Alman Federal Parlamento Milletvekili Jan Van Aken, 1 ile 1.5 kilometrelik bir alanda yoğun bir saldırının yapıldığının görüldüğünü ifade ederek, "Halen alanda bulunan bomba parçalarının büyüklüğüne bakıldığında ve bu bölgede bulunan ağaçların yanmış ve parçalanmış manzarası bombanın ne denli şiddetli ve büyük ölçekli olduğunu gösteriyor. Alanda bulunan bomba parçalarını incelediğimizde, kullanılan bombaların, MK-82 ve MK-84 olduğunu kesin olarak söyleyebiliriz ve bu bombaların ağırlığı ise 250 ile 950 Kilogram olup etki alanı çok yüksektir. Şu anda olay yerinde herhangi bir kimyasal bombanın ve ya o niteliği taşıyan başka bir şeyin kullanıldığına dair herhangi bir açıklama yapma imkanına sahip değilim. Ancak, buradan aldığımız örnekler ve yaptığımız gözlemleri bu alanda uzman bir heyet ile paylaşacağız ve ancak o incelemeden sonra bu alanda kimyasal kullanılıp, kullanılmadığına karar verebileceğiz. Yapacağımız incelemeleri daha sonra bir rapor halinde yayınlayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa Heyeti Kazan Vadisi'nde İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement