"Aziz Yıldırım, Genel Kurul Üyelerinin Seçtiği Müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başındadır" - Son Dakika
Güncel

"Aziz Yıldırım, Genel Kurul Üyelerinin Seçtiği Müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başındadır"

"Aziz Yıldırım, Genel Kurul Üyelerinin Seçtiği Müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü\'nün Başındadır"

Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

28.07.2013 12:35  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplantıda konuşan Genel Sekreter Talat Yılmaz, Başkan Aziz Yıldırım'ın, genel kurul üyelerinin kendisine görev verdiği süre içerisinde görevinin başında kalacağını söyledi.

Yüksel Günay başkanlığındaki toplantıda Başkanımız Aziz Yıldırım, yöneticilerimiz ve çok sayıda kurul üyesi hazır bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve aramızdan ayrılan üyeler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından, Genel Sekreter Talat Yılmaz, yönetim kurulunun faaliyet raporunu okudu.

Talat Yılmaz: "Bu kadar olay rastlantı değil"

Sözlerine kutsal olan Ramazan ayını hatırlatarak başlayan Talat Yılmaz, hoşgörünün hakim olması gereken bu ayda maalesef bazı dillerin kin kustuğunu söyledi. Talat Yılmaz, "3 Temmuz 2011'de başlayan ve şu anda da devam eden, aynı zamanda 4 koldan bizi saran bir olayla karşı karşıyayız. Son günlerdeki gelişmeleri hep beraber takip ediyoruz. Bu kadar olayın peş peşe gelmesinin bir rastlantı olmadığı konusunda hem fikir olmamız gerekir. Bu olaylarla mücadele etmek ancak sizlerle mümkün olabilir. Biz kendimize ve davamızdaki haklılığımıza inanıdığmız için sonuna kadar mücadele ediyoruz. Söz konusu olan şahıslar değil, Fenerbahçe'dir" dedi.

Talat Yılmaz: "Gizli bir el var"

Mehmet Akif Ersoy'un "Yumuşak başlı isem sanmayın uysal koyunum. Kesmeye gelir fakat çekmeye gelmez boynum" dizelerini yineleyen Talat Yılmaz, bu mücadelenin gerçek nedeninin şahıslara yönelik olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu mücadele bizim başımızı almaya yönelik. Ancak bunun böyle olmayacağını göstermeliyiz. Son günlerde yaşadığımız zorlu sürecin dışına çıkmak gerekirse; 2 yılı aşan bir sürede sanki üzerimizden bir silindir geçmişken, her şeyle mücadele ederken, bir taratan CAS bir taraftan da Disiplin Kurulu ile uğraşıp, bazı haddini aşan insanların Fenerbahçe'ye yaptıklarını hepiniz görüyorsunuz. Bu kadar olayı bir araya getiren gizli bir el var, ama kim olduğunu bilmiyoruz" diye konuştu.

Talat Yılmaz: "Fezlekeye bakarsanız Türkiye'de suçsuz kalmaz"

Davanın devam eden sürecini aktaran Yılmaz, bazı kişilerin hiç üstüne vazife değilken ve hiç üşenmeden polis fezlekesini İngilizceye tercüme ederek UEFA'ya gönderdiğini söyledi. Yılmaz, "Fezleke gitmez. Fezlekeye bakacak olursanız Türkiye'de suçsuz insan kalmaz. 107 yıllık Kulübü linç etmeye çalışanlar var. Birileri Fenerbahçe'yi başkan ve yöneticleri üzerinden yok etme mücadelesi veriyor. Bu bir kara lekedir. Futbol dünyasında bir temizlik, yeni bir başlangıç yapmak istiyorsak o zaman dönelim 80-85'ten başlayalım. Futbolun içindeki çirkinlikleri temizleyelim. Kimin temiz, kimin kirli olduğu ortaya çıksın. Bunu sadece Fenerbahçe üzerinden yapmaya kalkmayın" dedi.

Talat Yılmaz: "Bu kirliliğini önleyin"

Talat Yılmaz, "Bugün birlik olma zamanı. Kulübü, yönetimi ve Başkanı savunma zamanı. Yöneticler eğerki suçlu olsaydı mücadele etmezlerdi. 'Biz yaptık' derlerdi. Şimdi soruyorum: Para nerede? Alan nerede? Maçı oynayan nerede? Bir tek şey var , o da bu kara lekeyi ancak ve ancak hukuk bilgisine, tecrübesine ve vicdanına inandığımız yüksek yargıdaki hakimlerimizin temizlemesi. Onlardan istediğimiz; Fenerbahçe Kulübü olarak bu dosyanın içine; hiçbir siyasi baskı olmaksızın bakılması ve bu kirliliği önlemeleri." dedi.

Talat Yılmaz:"Türk Sporunu rezil etmek mi istiyorsunuz?

Meselenin yalnız Fenerbahçe'nin değil Türk Futbolunun hatta Türk Sporunun sorunu olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bir olay oluyor. Siz Fenrebahçe üzerinden Türk Futbolunu, Türk Sporunu dünyaya rezil mi etmek istiyorsunuz? Biz suçsuzuz diyoruz. Biz başka bir ülkenin takımı değiliz. Marka değeri diye bir şey var. Bu devletin savcılarından, bu ülkede sporu spor olmaktan çıkaranlarla müdahale etmesini Fenerbahçe Kulübü olarak istiyoruz" dedi.

Talat Yılmaz: "Provoke etmek isteyenlere dikkat"

Konuşmasının son bölümünde, "Bu toplantıyı provoke etmek isteyenler olabilir. Onların oyununa gelmeyin" diyen Talat Yılmaz şubelere yapılan transferler ve sporcularımızın kazandığı başarılardan bahsederek konuşmasını tamamladı.

Denetleme Kurulu Raporu Okundu

Talat Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantıda Denetleme Kurulu'nun raporu okundu. Raporun okunmasının ardından toplantı; üyelerin görüş, düşünce ve dileklerini içeren konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından yeniden kürsüye gelen Talat Yılmaz transfer ve Başkanımızın görev süresi hakkında önemli açıklamalar yaptı.

"Ya Cardozo ya da Emenike'yi alacağız"

Kurul toplantısına katılan üyelere teşekkür eden Talat Yılmaz: "Çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız böyle bir günde buralara geldiniz; Kulübümüze ve Yönetimimize sahip çıktınız. Profesyonel Futbol Takımımız, Cardozo ile Emenike arasında; her ikisyle de pazarlık halindeyiz. Bunlardan birisiyle anlaşacağız. Önümüzdeki hafta bunlardan birisini bitirebileceğimizi umuyoruz. Bu arkadaşın bonservis bedelinin yarısını yöneticilerimiz ve dışarıdaki arkadaşlardan 4 kişi beraber karşılayacaklar" dedi.

Talat Yılmaz: "Başkan görev süresinin sonuna kadar burada"

Spekülasyonlara neden olan Başkan Aziz Yıldırım'ın görev süresi hakkında da açıklamalar yapan Yılmaz, "Bu kürsüden konuştuğu için hiç kimse ihraç edilmez. Kulübe tuzak kuranlarla işbirliği yapanlar, kulübün tüzüğü gereği cezalandırılırlar. Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Genel Kurul üyelerinin seçtiği müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başındadır. Başkan, gazete başlıklarıyla, ne idüğü belirsiz kulüp başkanlarının lafıyla gitmez. Başkan giderse bu genel kurul tarafından yapılacak seçimle olur, onun dışında gitmez. Biz sonuna kadar onun arkasındayız" diyerek sözlerini tamamladı.

Talat Yılmaz'ın konuşmasının ardından toplantı sona erdi. Yüksek Divan Kurulu tarafından, kurul üyelerine, bu akşam tesislerde bir iftar yemeği verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Aziz Yıldırım, Genel Kurul Üyelerinin Seçtiği Müddetçe Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Başındadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement