BAE Dışişleri Bakanı Nahyan İsviçre'ye Ziyarette Bulundu - Son Dakika
Güncel

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan İsviçre'ye Ziyarette Bulundu

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan İsviçre\'ye Ziyarette Bulundu

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 40. yılı dolayısıyla İsviçre'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi.

18.11.2013 22:00  Güncelleme: 23:11

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed El Nahyan, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıcının 40. yılı dolayısıyla İsviçre'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi.

İsviçre Konfederasyonu internet sitesinde yer alan açıklamada, Nahyan'ın, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile başkent Bern'de yaptığı görüşmede, pek çok çok taraflı ve uluslararası konunun ele alındığı belirtildi.

İki ülkenin mükemmel düzeyde ikili ilişkileri bulunduğu vurgulanan açıklamada, dışişleri bakanlarının, geçen yıl aralık ayında Abu Dhabi'de imzalanan mutabakat zaptı gereğince siyasi istişarelerde bulunmak üzere ilk kez bir araya geldiği kaydedildi.

Toplantıda, EFTA ülkeleri ile Körfez İşbirliği Konseyi arasında 2009 yılında müzakere edilen serbest ticaret anlaşmasının görüşüldüğü ifade edilen açıklamada, enerji, çevre, karşılıklı hukuki yardım, insani süreçlerde ve kalkınmada işbirliği gibi konuların ele alındığı da bildirildi.

İki Bakanın Suriye ve Mısır'daki gelişmeler ile İran'ın nükleer programına ilişkin müzakereleri de görüştüğü belirtilen açıklamada, toplantıda terörizmle mücadele ve ölüm cezasının kaldırılması konularının da masaya yatırıldığı bildirildi. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BAE Dışişleri Bakanı Nahyan İsviçre'ye Ziyarette Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement