Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na Seçilen Türk Vekillere Teşekkür Etti - Son Dakika
Güncel

Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na Seçilen Türk Vekillere Teşekkür Etti

Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu\'na Seçilen Türk Vekillere Teşekkür Etti

-ab Bakanı Egemen Bağış, Ortaköy'deki çalışma ofisinde Avrupa Yahudi Parlamentosu'na seçilen işadamları Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'i kabul etti.

24.02.2012 19:40

-ab Bakanı Egemen Bağış, Ortaköy'deki çalışma ofisinde Avrupa Yahudi Parlamentosu'na seçilen işadamları Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'i kabul etti. Bağış, Avrupa'da Türkiye için çalışacaklarını söyleyen milletvekillerine teşekkür etti.

Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'le çalışma ofisinde 14.30'da bir araya gelen Bağış, görüşme sonrası habercilerin karşısına çıkarak, "Vatandaşlarımız Cefi Kamhi ve Vital Denis Ojalvo Öner'in Avrupa Yahudi Parlamentosu'na seçilmesi bizi mutlu etti. Bu gibi platformlarda ülkemizi temsil eden vatandaşlarımızın olması Türkiye'nin barış ve hoşgörü mesajlarının, temsilcilerimiz aracılığıyla oralarda yankılanması bizi mutlu eder" diye konuştu.

Görüşme sırasında söz alan Cefi Kamhi, "Bu parlamentonun amacı belli bir düşünceyi değil, belli bir diyalogu sağlayabilmek. 54 ülkeden 47'sinde seçim yapıldı. 120 milletvekili serbest aday oldu. Her ne kadar da 120 milletvekili içinden Türkiye'den iki milletvekili olarak seçilmişsek de çok etkin görevler almaya adayız. Çünkü o ülkelerdeki milletvekillerinden daha fazla anlatabileceğimiz, daha fazla yansıtabileceğimiz, paylaşabileceğimiz ortak değerlerin nasıl taşınabileceği, toplumların barış içerisinde nasıl yaşayabileceğini anlatabilecek tecrübe bizde var. Osmanlı'dan ve Türkiye'den gelen bizlerde var. Çok büyük bir sorumluluk ancak içimizi ferahlattınız. Gerek sayın başbakanımızın vasıtanız aracılığıyla söylediği nazik ifadeler gerek sizin bize verdiğiniz cesaretle ülkemizi doğru temsil etmeye gayret göstereceğiz" dedi.

"O PARLAMENTER'E GAZALİ'DEN DERS VERDİM"

Bir habercinin, sık sık polemik yaşadığı Hollandalı Parlamenter Barry Madlener'in KPK toplantısında sarf ettiği cümlelerle ilgili düşüncesini sorması üzerine Egemen Bağış, "İmam Gazali'yle ders vermeye çalıştığım Hollandalı parlamenter ilk defa böyle bir olay yaratmıyor. Daha evvelde kendisiyle benzer tartışmalara girdik. Anladığım kadarıyla bu arkadaş kendi ülkesinde böyle çıkışlarla popülaritesini artırmaya çalışıyor. Kendisi gibi aşırı sağcı, faşist insanlar arasında parlamasına vesile oluyor. Çünkü her KPK toplantısında bizim değerlerimize, inançlarımıza, kültürümüze hakaret ederek Türkiye'nin AB üyesi olamayacağını vurgulamaya çalışıyor. Bu konu onu aşar. Çünkü Türkiye'nin AB üyeliği 27 ülkenin oy birliğiyle aldığı kararlarla ilerlemektedir. Bunla ilgili olarak bir AB Parlamentosu üyesi bişey söyledi diye gerçekler değişmeyecektir. Bende kendisine 'İslam ve özgürlük birbiriyle bağdaşmaz bu yüzden Türkiye'nin AB'ye üyeliği söz konusu olamaz' şeklinde bir çıkış yaptığında daha evvel Mevlana'dan bir ders vermiştim. Şimdi de İmam-ı Gazali'den bir ders vereyim diyerek onun o çok güzel sözünü hatırlattım. Onu yazmasını hatta ezberlemesini istedim. İmam Gazali 'cahillerle tartışmayın, ben hiç kazanamadım' demiş onu öğrettim. Bu ders de ona yeter bir süre daha. Ama o arkadaşın uslanacağı yok" şeklinde konuştu. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağış, Avrupa Yahudi Parlamentosu'na Seçilen Türk Vekillere Teşekkür Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement