BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun’da Toplandı - Son Dakika
Güncel

BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun’da Toplandı

BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun’da Toplandı

BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Ağlasun'un yaklaşık bin yaşındaki ünlü çınarının altında çay içerek bir süre sohbet etti.

16.06.2011 11:40

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde MAKÜ Ağlasun Meslek Yüksek Okulu'nda yapıldı. Toplantıya Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altıparmak, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz, il genel meclisi başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, belediye başkanları Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak ile Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Ağlasun'un yaklaşık bin yaşındaki ünlü çınarının altında çay içerek bir süre sohbet etti.

Antalya İl Emniyet Müdürü Dr. Ali Yılmaz, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, Yeşilbaşköy Belediye Başkanı Hüseyin Akıncı'nın da bulunduğu sohbetin ardından, BAKA Yönetim Kurulu üyeleri birlikte ilçe sokaklarında vatandaşlarla selamlaşarak toplantı salonuna geçti.

MAKÜ Ağlasun MYO'daki toplantının açılış konuşmasında Burdur Valisi Süleyman Tapsız, yönetim kurulu üyelerine Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Toplantıları ilçelerde yaparak ilçeleri tanıdıklarını ve ilçelere hareket geldiğini belirten Vali Tapsız, turizm bakımından Ağlasun'un Sagalassos Antik Kenti ile çok önem taşıdığını ve değer olduğunu bildirdi ve "Hem Sagalasos'un tanıtımını yapalım hem de yazın yayla serinliğini misafirlerimize hissettirelim diye düşündük" dedi.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak da, Yönetim Kurulu toplantısını Burdur'un güzel, tarihi ve yeşillikle beğeni kazanan cennetten köşe olarak nitelendirdiği ilçesi Ağlasun'da yapılmasından duyduğu memnuniyetini belirtti.

YENİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

Toplantıda bir aylık sürecin değerlendirilip, gündemdeki konuların ele alınacağını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak, "Yönetim kurulu başkanı olarak bu benim son toplantım. Bundan sonra yapılacak olan yönetim kurulu başkanlığını Burdur Valimiz Süleyman Tapsız'a devredeceğiz. Şuna seviniyorum ki; BAKA'nın müesseseleşmesi herşeyi ile tamamlandı. Yatırım destek ofislerinin Antalya, Burdur ve Isparta'da açılması ve çalışanların göreve başlaması, çalışma hızımızı arttırdı. Çok ciddi toplantılara evsahipliği yapmış olmamız, ciddi yatırımcıları bölgeye getirmiş olmamız, buradaki ithalat -ihracat potansiyelini yatırımcılarla paylaşmamız bu çerçevede çok önemli hususlar. Bir çok yatırımcının, önemli olan nedir dediğinizde bazen ormandır bazen ağaçtır. Bu çerçevede ağaçta bizim için çok önemliydi. Bir çok yatırımcının önünün açılmasında sorununu çözülmesinde bizzat arkadaşlarımız devreye girip çözdüğü gibi bana kadar gelip devreye girip çözdüklerim de oldu. Bu çerçevede o yatırımcı için çok önemli olduğunu, ülkemizin istihdamı için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tartışmasız bölgesel bütünlük sağlayan ajans BAKA'dır. Bir proje hazırlanırken Burdur, Isparta ve Antalya'yı düşünerek yapıyoruz" diye konuştu.

BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, basına kapalı olarak gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun’da Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement