Bakan Avcı Serbest Kıyafet Uygulamasında Geri Adım Atmadık - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı Serbest Kıyafet Uygulamasında Geri Adım Atmadık

Bakan Avcı Serbest Kıyafet Uygulamasında Geri Adım Atmadık

Hakan TÜRKTAN- Seyfullah SOLAK ESKİŞEHİR,(DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serbest kıyafet konusunda geri adım atmadıklarını belirterek, Ama serbest kıyafet seçme özgürlüğü içerisine forma seçeneğini de koyduk.

17.09.2013 17:37

Hakan TÜRKTAN- Seyfullah SOLAK ESKİŞEHİR,(DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serbest kıyafet konusunda geri adım atmadıklarını belirterek, Ama serbest kıyafet seçme özgürlüğü içerisine forma seçeneğini de koyduk. Son yaptığımız kamuoyu araştırması gösteriyor ki hiç yüzde 80'inin altına düşmedi forma talebi dedi.

Eskişehir'e gelen bakan Nabi Avcı, ilk olarak pancar alım kampanyasının başlaması nedeniyle Şeker Fabrikası'nda düzenlenen törene katıldı. Avcı burada fabrikaya ilk pancarı getiren üreticinin ürününü tartarak kantar faturasını kesip imzaladı.

ŞEKER SANAYİMİZ GELİŞİM GÖSTEREMEDİ

Bakan Avcı yaptığı konuşmada Eskişehir Şeker Fabrikası'nın 80 yıllık geçmişi olduğunu belirtti. Avcı şöyle dedi

Eskişehir denilince özellikle bizim çocukluğumuzda da 3 büyük müessese akla gelirdi. Birincisi Hava İkmal veya Tayyare, ikincisi şimdiki adıyla TÜLOMSAŞ ve üçüncüsü de Şeker Fabrikası. Bu 80 yıl içerisinde Tayyare'nin nereden gelip nereye gittiğini biraz önce de gördünüz üzerimizden geçen uçakları. Yani o günkü pırpırların yerini süpersonik jet uçaklarımız aldı. Cer atölyesinde de, benim babam eski demiryolcuydu. Buharlı lokomotiflerden bugün elektrikli, dizel lokomotif imal eden bir sektöre dönüştü. Şeker sanayimiz ne yazık ki dünya şartlarının da etkisiyle, dünyadaki rekabetin de özellikle şeker pancarıyla şeker kamışı arasındaki rekabet nedeniyle aynı gelişim çizgisini maalesef gösteremedi. Özellikle geçici işçi kardeşlerimizin sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözüm yolları konusunda da bir altyapı var. Dolayısıyla elimizden geleni yapacağımızı söyleyebilirim.

ELİF'E YARDIM SÖZÜ

Şeker Fabrikası'ndaki törende bakan Avcı'nın yanına ağlayarak gelen 'Epidermolysis buillosa' hastası olduğu belirtilen 12 yaşındaki Elif Sultan Karabayır hastalığı nedeniyle okula gidemediğini söyleyerek yardım istedi. Bakan Avcı, Elif'e sarılarak gerekeni yapacağını belirtti. Avcı, fabrikaya gelişinde kendisine verilen çiçeği Elif'e verdi.

ANNELER 'FORMA' DİYOR

Şeker Fabrikası'ndaki törenin ardından bakan Avcı valilikte düzenlenen '2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti' konulu basın toplantısına katıldı. Avcı burada, okullardaki serbest kıyafetle ilgili açıklamada da bulundu. Serbest kıyafetle ilgili yaptıkları düzenlemeleri anlatan Avcı şöyle devam etti

Bu konuda da farklı kesimlerin görüşlerini dikkate almaya çalışıyoruz. O konuda da geniş kamuoyu araştırmaları yaptık. ve gördük ki özellikle anneler çocuklarını okula bir forma ile gitmesinin daha uygun olduğunu iletiyorlardı. Bir de ekonomik olarak daha uygun geliyor, özellikle orta gelirli aileler için okul forması. Birde kız çocuğu olan anneler şunu söylüyorlardı; 'biz her sabah çocuklarımızla, kızlarımızla bugün ne giyeceğim kavgası yapmaktan bıktık' diyorlardı. Nitekim yaptığımız anket çalışmaları da bunların doğru olduğunu gösterdi. ve sayın Başbakanımızın da direktifleri doğrultusunda bu seçme özgürlüğünü serbest kıyafet seçme özgürlüğünü geliştirdik. Ne yaptık İster resmi, ister özel okul olsun bütün okullarda velilerin yüzde 50+1'i ne istiyorsa serbest kıyafet istiyorsa serbest kıyafet, forma olsun diyorsa forma böylece, serbest kıyafet seçme özgürlüğünü formayı da içerecek şekilde genişlettik. Forma talebi yüzde 80'in altına düşmedi.

TABLET DAĞITIMI 3 YILLIK BİR SÜREÇ

Okullarda tableti dağıtımı konusunda da açıklamalarda bulunan bakan Avcı, bunun uzun bir süreç olduğunu söyledi. Avcı şunları kaydetti

Biz tabletleri yurt dışından paket halinde almak istemiyoruz. İhale süreci aynı zamanda teknik şartnamelerinde hazırlanması süreci. Yani Bu konuda katılan firmalara, uluslararası büyük firmalar katıldı. Dolayısıyla bizim hesabımıza göre, bütün çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin tabletlerine kavuşmaları 3 yıllık bir süreç. Bugün ile yarın olacak şey değil.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı Serbest Kıyafet Uygulamasında Geri Adım Atmadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement