Bakan Çavuşoğlu Kırklareli'nde - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu Kırklareli'nde

Bakan Çavuşoğlu Kırklareli\'nde

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili seçim programı kapsamında Kırklareli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

11.07.2014 00:14

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili seçim programı kapsamında Kırklareli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Çavuşoğlu, önümüzdeki süreçte Türkiye'de var olan istikrarı kurumsallaştırmak istediklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, ilk olarak Kırklareli Valiliğini ziyaret etti. Kırklareli Valiliği Özel Kalem Müdürü Ahmet Nuri Tanılır ve yöresel kıyafetler giyen öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Çavuşoğlu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman nezaretinde kurum ve daire müdürleriyle selamlaştıktan sonra valilik özel defterini imzaladı.

Çavuşoğlu, valilik binasında yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin vatandaşlarının çok çalışkan olduklarını belirterek, "Kırklareli'nin toprakları bereketlidir. Tarım ve sanayi vardır. Kırklareli'nde yaşayan farklı etnik gruplardan insanlar da uyum ve huzur içerisinde burasının bir zenginliği olarak yaşamaktadır. Bu durum da bizi mutlu etmektedir. Özellikle Avrupa'da son zamanlarda artan ayrımcılık, ön yargılar ve ırkçılık gibi ayrımları görünce Kırklareli gibi Avrupa'ya sınır olan ilimizin örnek olduğunu görüyoruz" dedi.

"KIRKLARELİ HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAYAN BİR ŞEHİR"

Çavuşoğlu, valilik ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle Kırklareli Ak Parti il binasını ziyaret etti. İl başkanı Ahmet Zeki Kılavuz'un eşliğinde parti üyeleriyle bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendilerini zor bir görevin beklediğini hatırlattı. Çavuşoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine gönderdiği selamı ilettiğini belirterek, "Kırklareli, insanların uyum ve huzur içerisinde yaşadığı bir şehir. Gelirken yolda açık cezaevini gördüm. Sayın valimize 'Burada bulunanlar herhalde dışarıdan gelmiştir değil mi?' diye sordum. Kendisi de 'Evet' diye cevap verdi. Çünkü Kırklareli'nde ciddi bir suç olayı yok" dedi.

"KIRKLARELİ'NE SON 10 YILDA 4 MİLYAR TL YATIRIM YAPTIK"

Çavuşoğlu, Kırklareli'ne son 10 yılda yapılan hizmetlerin yaklaşık rakamının 4 milyar TL olduğunu hatırlatarak, "Kırklareli'ne bu tür yatırımlarımızı ve desteğimizi artırarak devam ettireceğiz. Çünkü Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kırklareli'nde yaşayan vatandaşlarımız da hizmetin en iyisini hak ediyorlar" diye konuştu.

"İLK DEFA CUMHUR, REİSİNİ SEÇECEK"

Cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye için yeni bir dönüm noktasını olacağını da söyleyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye'nin yeniden yapılanması, yeniden şaha kalkması ve hamle yapması için önemli bir fırsat olacak. İlk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. İlk defa cumhur, reisini kendi seçecek" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'DEKİ İSTİKRARI KURUMSALLAŞTIRACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı'nın önemli yetkileri olduğunu anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar meclis tarafından seçilen hiçbir cumhurbaşkanı bu yetkileri kullanmamıştır. Ama halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı bu yetkileri kullanacaktır ve kullanmalıdır da. Anayasa'da bu yetki varsa bu yetki kullanılır. Özellikle son 7 yılda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile Başbakanımızın iktidarının uyumu ile büyük bir kalkınma ve istikrarın hamlesini yapmıştır. Önümüzdeki süreçte biz Türkiye'nin tamamen önünü açarak bu istikrarın kurumsallaşması ve ekonomik büyümenin daha da ileri gitmesini arzu ediyoruz."

"ALDATAN DA OLMAYALIM, ALDANAN DA OLMAYALIM"

Çavuşoğlu, bazı siyasi partilerin seçimlerin öncesinde alacakları oy oranları ile ilgili bazı rakamları ortaya koyduklarını ve bunların hiçbir zaman gerçeği yansıtmadığını kaydederek, "Her insan seçime kazanmak için girer, kaybedeceğim diye girmez. Ancak muhalefet partileri kaybedeceklerini belli ediyorlar. Cumhurbaşkanı için bir aday da bulamadılar. Bir çatı adayı arayışı içine girdiler. Adayın şahsı ile ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Bize de yakışmaz zaten. Fakat muhalefet partilerin içine düştüğü aczin bir göstergesidir bu dolayısıyla baştan zafiyet başlamıştır. Ortaya rakamlar koyarken gerçekçi rakamlar koymak lazım. Aldatan da olmayalım aldanan da olmayalım. Bizim anketlerimiz gerçekçidir. Tahmini değil bilimsel çalışmalar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"GÖNLÜM DOST ALMANYA'DAN YANA"

Bir basın mensubunun, 'Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası finalinde Avrupa ülkelerinden Almanya ile Latin Amerika ülkelerinden Arjantin karşılaşacak. Avrupa Birliği Bakanı olarak sizin favoriniz hangi ülke?' sorusuna ise Bakan Çavuşoğlu, "Arjantin finalde sürpriz oldu. Avrupa Birliği Bakanı olarak gönlüm Avrupa Birliği üyesi dost Almanya'dan yana. Ayrıca Alman milli takımında futbol oynayan Türk kökenli Mesut Özil de var. Her iki sebepten dolayı favorim Almanya" şeklinde cevap verdi.

Kırklareli Ak Parti il binasındaki temaslarının ardından Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle Kırklareli'nin Üsküp beldesine hareket etti. Üsküp Belediye Başkanı Hüseyin Kasap ile makamında görüşen Bakan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Kasap ile bir süre görüştükten sonra belde halkı ile sohbet etti. Beldedeki gençler tarafından Çavuşoğlu'na kara kalem ile hazırlanan bir tablo hediye edildi.

Çavuşoğlu, Kırklareli Valiliği tarafından il merkezinde kurulan iftar alanına katılmak üzere Üsküp beldesinden ayrıldı. Kırklarelili vatandaşlarla kurulan iftar alanında selamlaşarak iftar çadırına giden Bakan Çavuşoğlu, akşam ezanının okunması ile birlikte iftarını açtı. Çavuşoğlu, son olarak ise basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kırklareli'deki temaslarının ardından Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, gece sahur programına katılmak üzere kentten ayrıldı. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement