Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın'a her gelişinde heybesinin dolu dolduğunu söyledi. Aydın merkez, Nazilli ve Söke İlçeleri'nde toplam 8 temel atma, 9 açılış yapacağını belirten Bakan Eroğlu, tamalanan ve başlayacak olan projelerin toplam maliyetinin 697 milyon lira olduğunu açıkladı. AK Parti hükümetinin Aydın'da büyük yatırımlara imza attığının altını çizen Eroğlu, kendileri tarafından gerçekleştirilen bu yatırımları sahiplenmek isteyenlerin olduğunu savunarak, "Bazıları bizim yatırımlara sahip çıkıyormuş. Tesislere çıkanları da ilk kez duyuyoruz. Barajları, ishale hatları ve tüm yatırımlar bizim tarafımızdan yapıldı. İyi ki yapmışız yoksa Aydın şuanda su sıkıntısı çekecekti. Kuraklığa rağmen bizim barajlarımız dolu. İkizdere Barajı'nda Aydın'a 2050 yılına kadar yetecek suyumuz var" diye konuştu.
"30 MART'TA MİLLET GEREKEN DERSİ VERECEKTİR"
"ESKİ BİR BAKAN ARKADAŞIMLA GAZETELER ARACILIĞIYLA KONUŞMAM' AK Parti'den istifa eden Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay'ın " Urla'da birilerinin ayağına basmışız, Kemalpaşa'da da basmak üzereymişiz" sözleri hatırlatılan Bakan Eroğlu, "Biz doğrusu neyse onu yapıyoruz. Esasen orası doğal sit. Dolayısıyla kendisini Bakanlığıyla da ilgili değil. Bizim Bakanlığımızla alakalı. Korunan alanları biz koruyoruz, sulak alanları biz koruyoruz. Orman varlığını biz artırıyoruz. Biz son 11 yılda 9 bin hektar orman alanı kazandırdık. Korunan alan oranı yüzde 50 arttı. Sulak alanların sayısı arttı. Koruma derseniz, biz koruyoruz. İmarda büyük düzenlemeler yapan gene biziz. Taksim Gezi Parkı'nda 6-7 tane ağaç kesildi diye kıyamet kopardınız. Peki Aydın'da kesilen o ağaçlara ne diyeceksiniz? Burada objektif olmamız lazım. Ben, Bakanımız hakkında bir şey söylemek istemem. Tam okumadığım bir mesele hakkında da açıklama yapamam. Ertuğrul Bey bizim arkadaşımız, oturur konuşur ve ne demek istediğini öğreniriz. Eski bir Bakan arkadaşımla gazeteler aracılığıyla konuşmam" dedi.
Bakan Veysel Eroğlu, daha sonra DSİ 21'inci Bölge Sosyal Tesisleri'nde Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar ile bir araya geldi.
Son Dakika › Güncel › Bakan Eroğlu: Dostmodern Darbeyi de Atlatırız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.