Bakan Güneş, Seçim Güvenliği İçin Van'da - Son Dakika
Güncel

Bakan Güneş, Seçim Güvenliği İçin Van'da

Bakan Güneş, Seçim Güvenliği İçin Van\'da

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Seçim Güvenliği ile ilgili düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Van'a geldi.

11.04.2011 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Osman Güneş, Seçim Güvenliği ile ilgili düzenlenecek toplantıya katılmak üzere Van'a geldi. Bakan Güneş, Van'da seçim döneminde vatandaşların huzur içinde geçirmelerini temin etmek için alınacak tedbirleri değerlendireceklerini belirterek, "Bu toplantıların bir diğer önemide, 298 sayılı kanunda, önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler ilk defa bu seçimde uygulanacak" dedi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Van'a gelen İçişleri Bakanı Osman Güneş ve beraberindeki Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Emniyet Genel Müdürü Vekili Mustafa Bahrettin Demirer, Van Valisi Münir Karaloğlu ve Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan tarafından karşılandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilde, dedektör köpek Valilik bahçesinde bomba arama taraması yaptı. Bakan Güneş ve beraberindekiler Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Valilik girişinde polis mangasını selamlayan Bakan Güneş, şeref defterini imzaladı.

Valilikte açıklama yapan Güneş, seçim güvenliğinin önemine değinerek, seçim döneminde vatandaşların huzur içinde geçirmelerini temin etmek için alınacak tedbirleri değerlendireceklerini söyledi. Van'ın ilçe kaymakamlarıyla da bugün görüşeceklerini belirten Bakan Güneş, "Bu toplantıların bir diğer önemide, 298 sayılı kanunda, önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler ilk defa bu seçimde uygulanacak. Bu değişikliklerle alakalı olarak tüm arkadaşlarımızla oturup değerlendirme yapacağız. Alınacak tedbirleri gözden geçireceğiz. Bundan sonrada bu tedbirleri görüşmek üzerede başka bölgelere gideceğiz. Bunun ilkini Adana'da yaptık" dedi. Daha sonra Van Valisi Münir Karaloğlu Bakan Güneş'e Urartu motifli çanak hediye etti.

Seçim Güvenliği toplantısı yarın saat 10. 00'da İçişleri Bakanı Osman Güneş başkanlığında yapılacak. Toplatıya, Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Daire Başkanı Tümgeneral Hüseyin Güçlü, Emniyet Genel Müdürü Vekili Mustafa Bahrettin Demirer ve Van, Bitlis, Hakkari, Muş, Bingöl illerinin Vali, İl Jandarma Komutanları, Emniyet Müdürleri katılacak.

GÖ, MÇ - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Güneş, Seçim Güvenliği İçin Van'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement