Bakan Kılıç, Lefkoşa'da Üniversite Yurdunun Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç, Lefkoşa'da Üniversite Yurdunun Temel Atma Törenine Katıldı

Bakan Kılıç, Lefkoşa\'da Üniversite Yurdunun Temel Atma Törenine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan 400 yatak kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı.

21.04.2013 01:12

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan 400 yatak kapasiteli yurdun temel atma törenine katıldı. Kılıç, KKTC'ye, spor salonu da olan 2 gençlik merkezi, 2 de atletizm pisti kazandırmak istediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Lefkoşa'da bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi kampüsü içinde yapılan olan yurdun temel atma törenine katıldı. Törene, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç yanı sıra Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu üyeleri, büyükelçilik yetkilileri ve öğrenciler katıldı. KILIÇ GELECEK EĞİTİM YILINA YETİŞTİRİLECEK

Temel atma töreninde konuşan Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, amaçlarının; temelini attıkları yurdun en kısa zamanda tamamlanıp, hizmete açılmasını sağlamak olduğunu belirterek, yurdun gelecek eğitim yılına yetiştirilmesi için Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği'nin gereken bütün katkıları yapacağına inandığını söyledi. Kılıç, yurdun 16 ay sonra hizmete gireceğini ifade ederek, yurdun DAÜ ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

İYİ VE EKONOMİK BİR RAKAM

Geçen yıl Lefke'de, bu yıl da Gazimağusa'ya yurt yatırımı yaptıklarını, üçüncü adımın ise Lefkoşa'da atılmasını temenni eden Kılıç, yurdun ihalesini 5 milyon TL artı KDV'ye kapatan Lefkoşa Büyükelçiliği'ni tebrik ederek, bu rakamın 400 kapasiteli bir yurt için iyi ve ekonomik bir rakam olduğunu kaydetti.

Kılıç, ihalede ortaya çıkan bu ekonomik rakamların kendilerini gelecekte yapacakları spor tesisleri ve diğer yatırımlar için teşvik ettiğini ve cesaretlendirdiğini ifade ederek, gayret ve motivasyonlarının arttığını belirtti. İhaleyi kazanan firmanın da en kaliteli şekilde yurt inşaatını tamamlayacağına inanç belirten Kılıç, KKTC'de temel atmayı planladıkları 4 tesis daha olduğunu belirterek, bu çerçevede yerel makamlar ile Eğitim Bakanlığı'ndan, arsa ve ihale hazırlıklarını en hızlı şekilde yapmasını istedi.

KURDELELERİ KESMEYE GELECEĞİM

KKTC'ye, spor salonu da olan 2 gençlik merkezi, 2 de atletizm pisti kazandırmak istediklerini kaydeden Kılıç, yetkililerden en kısa zamanda bu merkezleri tamamlamalarını istedi ve kurdelelerini kesmeye geleceğini söyledi. Bu tesislere ülke insanı ve konuk öğrencilerin ihtiyacı olduğunu işaret eden Kılıç, temel atma törenine katılan konuklarla öğrencilere, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarını da iletti ve Erdoğan'ın, KKTC'de atılan her temelden duyduğu heyecanı aktardı, hayırlı olsun temennisini dile getirdi.

Görntü Dökümü

---------------------------

-Bakan Kılıç'ın gelmesi

-İstiklal marşının okunması

-Bakan Kılıç'ın konuşması

-Temel atma töreni

Haber-Kamera ALİ RUHLUELLEFKOŞADHA

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç, Lefkoşa'da Üniversite Yurdunun Temel Atma Törenine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement