Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerli uçak projesinde önce lisansını alacaklarını belirterek, "Hedefimiz 10 yıl sonra özgün uçağımızı uçurmak" dedi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerli uçak projesinde önce lisansını alacaklarını belirterek, "Hedefimiz 10 yıl sonra özgün uçağımızı uçurmak" dedi.
İstanbul Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yıldırım, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Meclis Başkanı Şekib Avdagiç, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve genel sekreterden oluşan İTO heyetini kabul etti.
Bakan Yıldırım, yerli uçak projesinde önce lisansını alacakları bir uçak modelini modifiyelerle 4-6 yıl içinde Türkiye'de üreteceklerini belirterek, aynı anda da özgün bir uçak modelinin yerli üretim projesine başlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bakan Yıldırım, "Lisanslı uçak üretim projesiyle aynı anda başlamak üzere, kendi özgün uçak modelimizin üretim projesine start vereceğiz. Bunu tamamlamamız 10 yılı bulacaktır. Hedefimiz 10 yıl sonra özgün uçağımızı uçurmak" dedi.
Türkiye'de uçak gibi katma değeri yüksek ve yan sanayileriyle bir üretime ihtiyaç olduğuna değinen Yıldırım, kabulde, Türkiye'deki raylı sistem pazarının büyüklüğüne de dikkati çekti.
Yıldırım, "Türkiye'nin çevresinde 75 milyar dolarlık bir raylı sistem pazarı var. Türkiye'de raylı sisteme ürün temin eden 450 civarında üretici grubu oluştu. Eskişehir'de birinci sınıf vagon imal ediyoruz. İlk vagon teslimatını da İngiltere'ye yapacağız" bilgisini verdi.
İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da milli uçak projesine gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Çağlar, büyük bir trafik yoğunluğu yaşanan Atatürk Havalimanı'nda geliştirilecek projelere de katkı verebileceklerini bildirdi. Başkan Çağlar, Bakan Yıldırım'a İstanbul Ticaret Odası'nın faaliyetlerini de anlattı.
İTO heyeti daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da ziyaret etti. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Bakan Yıldırım: Hedefimiz 10 Yıl Sonra Özgün Uçağımızı Uçurmak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.