Başbakan Erdoğan, Deprem Bölgesinde - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Deprem Bölgesinde

Başbakan Erdoğan, Deprem Bölgesinde

Başbakan Erdoğan, Van'da depremin ardından, şu anda il merkezinde 93, Erciş'te 45 ölü ve 350 yaralı olduğunu söyledi.

24.10.2011 01:40

Murat Muratoğlu - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da meydana gelen depremin ardından, şu anda il merkezinde 93, Erciş'te 45 ölü ve 350 yaralı olduğunu söyledi.

Erdoğan, depremden önemli ölçüde etkilenen Erciş İLçesi'ndeki incelemelerinin ardından Van gelerek deprem nedeniyle oluşturulan Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz merkezini ziyaret ederek yetkililerden brifing aldı.

Başbakan Erdoğan, brifingin ardından yaptığı açıklamada, dün Van'da 7,2 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini anımsatarak, şunları söyledi:

"Bu deprem neticesinde birçok vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları gerek Van merkezde ve gerekse Erçiş'te devam ediyor. Şu anda zor koşullar ve zor şartlar altında bu çalışma devam ediyor. Zira gerek kurtarma ekipleri, gerek enkaz kaldırmaya yönelik çalışmayı yapacağımız, iş türü makinelerimiz filan bunlar, Van merkez olsun, çevre illerden olsun şu anda bölgeye intikal etmiş durumdalar, hala da bu çalışmalar devam ediyor.

Burada Van merkez ile ilgili olarak, tabii en önemli sıkıntımız, ağırlıklı olarak köylerde oldu. Zira köylerdeki kerpiç evler malum, bu evler hemen hemen tamamına yakını yıkık diyebiliriz. onun için Erçek beldesi, Çomaklı köyü, Hıdır köyü, Kasımoğlu köyü, Topaktaş köyü, Yalınağaç köyü, elekli köyü, Yaylıyaka köyü, Sarmaç köyü, Seyrantepe köyü, Abdulgazi Mahallesi bunlarda toplam 5 hane böyle bir yıkık bina olarak önümüzde. Ama diğerleri tamamıyla köyler, kerpiç binalar yıkılmış durumda. ve Van merkez'de toplam şu anda elimizdeki bilgileri söylüyorum, 93 ölümüz var. Allah'tan kendilerine rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun diyorum.

Tabii bunun yanında 350 yaralı Van merkezde var. Bununla ilgili hamdolsun kısa süre bir süre önce açılışını yaptığımız Van Devlet hastanesinde gerekli müdahaleler yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.

Erciş ile ilgili durum, şu anda çok daha farklı, daha sıkıntılı. Orada yıkık bina olarak 55 kadar Erciş merkezde yıkık bina var. Tabii bunlar apartmanlar ağırlıklı olarak ve buralardaki enkaz kaldırma çalışmaları şu an itibariyle devam ediyor. Burayla ilgili şu andaki yine ölü sayımız gerçi gelen bilgiler itibarıyla 45 sayımız var. Fakat enkaz altındaki ölü sayısı şu anda tabii bilinmiyor. Bu noktada bir rakam vermek mümkün değil, temennimiz onlara canlı olarak ulaşabilmek, onları kurtarabilmek. ve bu noktada yoğun olarak çalışmalar bütün gece boyunca da devam edecek. ve yarın da bu çalışmalar aynı şekilde artık netice alıncaya kadar tabii devam edeceğiz."

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Deprem Bölgesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement