Başhekim Canural: "Kurşun Değil" - Son Dakika
Güncel

Başhekim Canural: "Kurşun Değil"

Başhekim Canural: "Kurşun Değil"

Başbakan Erdoğan'ın Denizli mitinginde başından yaralanan çocuk taburcu edildi.

14.05.2011 12:52  Güncelleme: 14:14

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli mitinginde başından yaralanan 3 yaşındaki Bayram Yahya Soysal, Denizli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Başhekim Ramazan Canural, çocuğun başındakinin küçük bir çizik bulunduğunu, kurşun yarası olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün (Cuma) Denizli Özay Gönlüm Meydanı'ndaki mitinginin dağılım sırasında, eşiyle mitingi izlemeye gelen bir kadın, kucağına aldığı bebek arabasındaki üç yaşındaki oğlu Bayram Yahya Soysal'ın başına kurşun gelip, yaralandığını ileri sürüp, bağırmaya başladı. Bebek arabasının brandasındaki küçük yırtığı da gösteren kadının kucağındaki çocuk polislerinde yardımıyla ambulansa taşınıp, Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bazı ajansların da olayı 'Mitingde çocuk vuruldu" diye duyurması paniği arttırdı. Yapılan incelemede yaralanmadın kurşundan olmadığı ortaya çıktı. Küçük çocuk sabah da taburcu edildi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural, çocuğun başında küçük bir çizik bulunduğunu belirtip, kurşun yarası olmadığından emin olduklarını söyledi. Kurşununun daha fazla yaralanmaya neden olacağını ileri süren Başhekim Canural, 'Aksi takdirde böyle bir çizikle kalmazdı. Miting sırasında atılan bir cisim ya da şemsiyenin ucu çocuğun başına çarpmış olabilir. Ne olduğunu kesin olarak söyleyemeyiz. Ama kurşun yarası olmadığından kesinlikle eminiz. Baş derisinde 1. 5 santimetre civarında bir açılma olmuş, sadece 1 dikiş atıldı. Çocuk her ihtimale karşı sabaha kadar kontrol altında tutuldu. Sağlık durumu iyi olduğu için sabah taburcu edildi" dedi.

VALİ ZİYARET ETTİ

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi sırasında başından yaralanan 3 yaşındaki Bayram Yahya Soysal'ı dün gece Denizli Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'ı Denizli'den uğurladıktan sonra İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ile hastaneye gelen Vali Erkmen, küçük Bayram Yahya'nın durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Vali Erkmen, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Arkadaşlarımız dağılım sırasında bir ses duyduklarını ve çocuğun ağlamaya başladığını söylüyor. Kan görünce telaşlanıp, hastaneye getirmişler. Doktorlar, çocuğun başında bir kesi, çizik yarası olduğu teşhisi koymuş. Anne ve babasının da ilk başta bir ses duydukları ancak bu sesin silah sesi olmadığı yönünde ifadeleri var. Kalabalıkta değişik bir olay meydana gelmiş olabilir ancak kesinlikle ateşli silah olmadığını arkadaşlarımız ifade etti" diye konuştu. Yetkililer mitig sırasında yağmur başladığından çok sayıda şemsiye açıldığını, dağılım sırasındaki izdiham sırasında çocuğun başına bir şemsiyenin sivri ucunun çarpmış olabileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başhekim Canural: 'Kurşun Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement