Başkan Demir'den, Şehit Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Başkan Demir'den, Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Başkan Demir\'den, Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Tarafından Topkapı Sosyal Tesisleri'nde Verilen Ve Geleneksel Hale Gelen İftar Yemeğine İlçede Oturan Şehit Aileleri İle Şehit Aileleri Derneği Yöneticileri Katıldı.

12.08.2011 21:17  Güncelleme: 21:18

Fatih belediye başkanı mustafa demir tarafından topkapı sosyal tesisleri'nde verilen ve geleneksel hale gelen iftar yemeğine ilçede oturan şehit aileleri ile şehit aileleri derneği yöneticileri katıldı. Başkan Demir, eşi ile birlikte katıldığı programda iftar öncesi şehit ailelerinin masalarını tek tek dolaşarak hal hatır sordu.

İftar yemeğine TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve eşi Şule Demir, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şencan Bayramoğlu ve çok sayıda şehit ailesi katıldı.

Yemeğin ardından selamlama konuşması yapan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Şencan Bayramoğlu, Başkan Mustafa Demir'in şehit aileleri için birçok özveride bulunduğunu belirterek, "Şehit ailelerine karşı desteğiniz ve hassasiyetiniz için de sizi yürekten kutluyoruz. Hiçbir ilçede bu kadar bize yakın ve ilgili bir teşkilat göremiyoruz. Mustafa Demir kardeşim herkesten çok gönlünü açtı, bizi kucakladı. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır." dedi.

Yemeğe katılan ailelerin ramazanlarını tebrik eden Başkan Mustafa Demir, "Şehitlerimizin bize yadigarı olan siz değerli dostlar, bu mütevazi iftar soframıza katılmanız bizleri onurlandırdı. Bizim şehit ailelerimiz kendi ailemiz gibidir. Anneleri annelerimiz, kardeşleri kardeşlerimizdir. Her zaman birlikte olamasak bile bilmenizi isterim ki biz sürekli sizinle birlikteyiz. Siz bizim nurumuzsunuz." dedi.

Başkan Mustafa Demir, ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizin aileleri için yaptıklarının kendilerine yetersiz geldiğini belirterek, "Siz bizlerin baş tacımızsınız. Ne mutlu ki sizlere hizmet edebilme şansına sahibiz. Her zaman elimizden gelen ne varsa yanınızdayız." şeklinde konuştu.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, programa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun mazeretinden dolayı katılamadığını belirterek, selamını ileterek başladığı konuşmasında şehit ailelerinin ramazanlarını tebrik etti. İç İşleri Bakanlığı'nın kaymakamlıklara gönderdiği genelgesi ile kurum bünyesinde oluşturulan ekiplerin, şehit ailelerine ziyaret ederek özellikle çocukların eğitim masrafları başta olmak üzere, herhangi bir eksikleri ve talepleri varsa yerinde öğrenmek ve çözüme yönelik çalışma yapmayı hedeflediklerini anlattı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, böyle bir sofrada buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, ramazanın toplumsal bir boyutunun olduğuna dikkat çekti. Başta hükümetin olmak üzere Türkiye'de birçok kuruluşun Afrika'ya yardım için çalışmalar başlattığını belirten Kuzu, bir yanda açlık ve sefalet varken diğer yanda ise israfın kol gezdiğine dikkat çekti.

Kuzu, bu ülkenin vatandaşları olarak hepimizin israftan kaçınması gerektiğini vurguladı. Kuzu, "Bizler sizlerin her zaman yanındayız. Bu bizim vazifemiz. Tabii ki sizlerin acısını dindirmeye yöneliktir. Bu çocuklar bizlere emanettir. Yavrularımıza sahip çıkarak babasını aratmadan bu topluma en iyi şekilde evlat yetiştirmek istiyoruz." dedi. Kuzu, konuşmasının sonuna doğru duygulanarak konuşmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Demir'den, Şehit Ailelerine İftar Yemeği - Son Dakika


Advertisement