Batman Içişleri Bakanı Soylu: Terör Bu Coğrafyanın Kaderi Değildir - Son Dakika
Güncel

Batman Içişleri Bakanı Soylu: Terör Bu Coğrafyanın Kaderi Değildir

Batman Içişleri Bakanı Soylu: Terör Bu Coğrafyanın Kaderi Değildir

Içişleri Bakanı Soylu: Terör bu coğrafyanın kaderi değildirİÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Batman'da kahvaltı yaptığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde yaptığı konuşmada, terörün bu coğrafyanın kaderi olmadığını belirterek, "Terörü, bu coğrafyanın kaderi olmaktan el birliğiyle çıracağız.

28.01.2017 14:32

Içişleri Bakanı Soylu: Terör bu coğrafyanın kaderi değildir

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Batman'da kahvaltı yaptığı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde yaptığı konuşmada, terörün bu coğrafyanın kaderi olmadığını belirterek, "Terörü, bu coğrafyanın kaderi olmaktan el birliğiyle çıracağız. Bu konuda kararlıyız. Nerede olurlarsa olsun, ister sınır içinde, ister sınır dışında. Onları bulacağız ve cezalarını vereceğiz. Çünkü bu millettin canını çok yaktılar" dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile birlikte özel uçakla Batman Hava Limanı'na gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu, Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, AK Parti İl Başkanı Diyaeddin Uçar ve bazı il yöneticileri karşıladı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ BİRLİKTE HAREKET EDİYOR"

Tilmerç Mahalmesi'ndeki Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nde özel hareket polislerilme birlikte kahvaltı yapan Bakan Soylu, burada bir konuşma yaptı. Terör örgütlerinin birlikte hareket ettiklerini belirten Bakan Soylu, "Bilmenizi isterim ki, terör örgütleri DAEŞ, PKK, KCK, FETÖ, DHKP-C hepsi, top yekün birlikte ve bir arada hareket ediyorlar. Milletimizin desteğiyle hepsini bertaraf ediyoruz. Bakın Kış dışarda kar yağıyor, etraf bembeyaz ama bizim operasyon bölgelerimizin bir çoğunda evlatlarımız mağara mağara, sığınak sığınak, 'nerdesiniz' diye bağırarak o teröristleri her noktada arıyorlar. Bizim son zamanlarda müşahede ettiğimiz bir mesele var. Dağlarda yoklar, çekilmişler. Çünkü sizin gücünüz, sizin kuvvetinizden ve bizim güvenlik kuvvetlerimizin ortaya koyduğu iradeden ve milletimizin desteğinden kaçıyorlar. Bu çok açık ve net. Ama ne olursa olsun, nerede olurlarsa olsun, ister sınırın içinde, ister sınırın dışında onları bulacağız ve cezalarını vereceğiz. Çünkü bu milletin canını çok acıttılar. Masum milletimize, masum ülkemize ve masum coğrafyamıza ihanet ettiler" dedi.

"COĞRAFYAMIZA GÖZ DİKENLER VAR"

Uzun yıllardan beri bu coğrayada büyük mücadelelerin verildiğini anlatan Bakan Soylu, bunun da bir sebebi olduğunu ifade ederek, "Güzel bir memlekette yaşıyoruz. Bu coğrafyanın başka özellikleri ve nedeni var. Yıllardan beri bu coğrafyada büyük mücadeleler veriliyor. Verilmesinin de bir sebebi var. Bu coğrafyaya göz dikenler var. Milletimizin hürriyetine, bağımsızlığına, istiklaline, o kendi başı göğe değecek kadar hür olma anlayışına göz dikenler var. Çünkü bu coğrafyanın başka özelikleri var, bu coğrafya bir taraftan doğu ile batı arasında, belki de dünyanın bir çok gücünün 'Ah bende olsa da' diye zihninden geçirdiği, hem bir taraftan İpek Yolu, hem bir taraftan enerji geçiş güzergahı, hem bir taraftan da insan kaynaklarının etrafında olan üstün bir coğrafyadır. Yine buranın kendine ait önemli özellikleri var. Burası tarihi ve medeniyeti olan bir ülke, birikimi olan bir ülke, merhamet ve şefkatin, zenginliği ve paranın altında ezilmeyen, insanlığın ve kardeşliği, her şeyin önünde tutan bir coğrafyadır. Onun için muhafazası da meşakkatli ve rahat rahat huzurlu bir şekilde yaşamasının da keyfi olan, anlayışı olan bir coğrafyadır. Sizler bu coğrafyada, bu güzel topraklarda, buranın huzur içinde olması, sükün içinde olması, milletin kardeşlik içerisinde yaşamasını, demokrasi ve hukuk kurallarının, özellikle kendi istediği gibi rafa kaldırılmasını isteyenlere karşı, bu milletin eminlerisiniz. Özel harekat denildiğinde; milletin gönlüne eminlik gelmektedir. Sizlere karşı bir sevgi, bir güven var" diye konuştu.

"TERÖRÜ ELBİRLİĞİYLE BU COĞRAFYADAN ÇIKARACAĞIZ"

Terörü bu coğrafyanın kaderi olmaktan, el birliğiyle çıkarılacağını dile getiren Bakan Soylu, bu konuda hazırlık yapıldığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bilmenizi isterim ki, terör bu coğrafyanın kaderi değildir. Bu coğrafyanın kaderi olmaktan terörü el birliğiyle çıkaracağız. Bu konuda kararlıyız. Hazırlıklarımızı sizler, bizler hep birlikte yapıyoruz. Bugün milletin özellikle ortaya koyduğu destek bunun en önemli kanıtı olarak önümüzde durmaktadır. Burada aileleri var, bu ailelerin her birinin çocukları, gençleri, yaşlıları, anaları ve babalarının, bu ülke yarınından emin bir şekilde yaşamaları en doğal haklarıdır. Bunu hiç bir terör örgütünün korku alanına bırakmamalıyız. Sizler cesur insanlarsınız, kuvvetli ve kudretli insanlarsınız, bu ülkede her birimizin yaptığı görevler var. Sizlerden de, bizlerden de beklenen; bu memleketi emin bir hale getirmektir. Ebetteki birilerinin maşası, uşağı olacaklar, bir taraftan uyuşturucu ticareti yapacaklar, bir taraftan insan ticareti yapacaklar. İnsanların gönüllerine korku sindirmeye çalışacaklar, bir taraftan ahlaksız ve hain hayat biçimlerini millete tahakküm etmeye çalışacaklar. Din bilmeyecekler, diyanet bilmeyecekler, gelenek bilmeyecekler, töre bilmeyecekler, ahlak bilmeyecekler, kardeş, büyük, küçük, ırz, namus kavramlarından, hepsinden uzak duracaklar. Bu coğrafyada insanlarımızı kemiksizleştirmeye çalışacaklar. Bilmenizi istiyorum ki; bunların hepsi bizim sorumluluğumuzdadır. Bunların hiç birisine aman vermediniz, vermeyeceğiz. Bu kararlık millettedir. Bir taraftan Jandarmamız, bir taraftan polisimiz, bir taraftan köy korucumuz, bir taraftan askerimiz hep birlikte bu memlekette bu huzuru bu güveni sağlamak durumundayız. Allah'a şükürler olsun, bugün iyi bir noktadayız, bizi sırtımızı yere vurmaya çalıştılar, beceremediler, bizi tuş etmeye çalıştılar, beceremediler ve beceremezler. Daha da iyi olacağız, çok daha iyi noktalara gideceğiz, yarınlarımız daha güzel ve parlak olacaktır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, daha sonra ziyaret ettiği Batman Valiliği'ndeki toplantı salınonda güvenlik toplantısına katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Içişleri Bakanı Soylu: Terör Bu Coğrafyanın Kaderi Değildir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement