Batmanlı Güreşçi Kız Kardeşlerin Zorlu Yaşam Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Batmanlı Güreşçi Kız Kardeşlerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Batmanlı Güreşçi Kız Kardeşlerin Zorlu Yaşam Mücadelesi

Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan Batmanlı kız kardeşler Hatice ve Zariye maddi sıkıntı nedeniyle okul ve spor yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor.

11.07.2013 11:24  Güncelleme: 11:18

YILMAZ EKİNCİ - Türkiye Güreş Federasyonunca mayıs ayında Burdur'da düzenlenen Minikler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda, kilolarında  şampiyon olan Batmanlı kız kardeşler Hatice ve Zariye, ailelerinin yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle destek bekliyor.

Yaklaşık 20 yıl önce Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Kartalkaya köyünden Batman'a göç eden Yeşilmen ailesinin başarılı sporcu kızları, ailelerinin maddi durumu nedeniyle spor ve okul yaşamlarını sürdürmekte sıkıntı çekiyor.

Yoksulluklarına rağmen yaşam mücadelesinden vazgeçmeyen, babaları işportacılık, ağabeyleri de çobanlık yapan Hatice ve Zariye kardeşler, ailelerine destek olmak icin Malatya'ya kayısı toplamaya gidiyor.

Baba Hüseyin Yeşilmen,  bir dönem bölgede yaşanan olaylar nedeniyle köylerinden ayrılarak Batman'a yerleştiklerini,  bu dönemden sonra yaşamları boyunca hep yoksullukla mücadele ettiklerini söyledi.

Petrolkent Mahallesi'nde kirada oturduklarını belirten Yeşilmen, "Kızlarımın başarısından gurur duyuyorum. Kızlarımın emekleri boşa gitmesin. Okumalarını istiyorum. 6 çocuğum var. Dördü okula gidiyor. İşportacılık yaparak çocuklarımın nafakalarını çıkarıyorum" dedi.

-"Çocuklarım okusun"

Anne Emine Yeşilmen (37) ise,  tüm imkansızlıklara rağmen, kızlarının mücadeleden vazgeçmediğini ve Türkiye şampiyonu olmayı başardığını belirterek, başarılarının devam etmesi için çoçuklarına destek olunmasını istedi.

"En büyük dileğim kızlarımın Avrupa ve dünya birincisi olmaları" diyen Yeşilmen şunları söyledi:

"Çocuklarımın sporla uğraşırken okula da devam etmesini istiyorum. Ama maddi durumumuz çok kötü. 5 sene önce kalp ameliyatı oldum, hastayım. Kocamın belli bir işi yok. Bugüne kadar kimseden ciddi bir yardım görmedik. Birilerinin bize sahip çıkmalarını istiyorum. Bundan sonra sevinmek istiyoruz. Allah'tan dileğim ileride kızlarım okusun, bir meslek sahibi olsunlar. Allah kimsenin emeğini boşa çıkarmasın. İki erkek çocuğum var. İkisi de şu anda çobanlık yapıyor.  Geçinemiyoruz. İstiyoruz ki devlet yardım etsin. Çocuklarım okusun ve sporda iyi yerlere gelsin."

-"Hedefim dünya şampiyonu olmaktır"

Şampiyon Hatice Yeşilmen de  (14),  güreş sporuyla ilgilenen kardeşini izlemeye gitmesiyle güreşe ilgi duyduğunu ifade ederek, daha sonra sürekli antremanlara katıldığını söyledi.

Antrenörü Mehmet Latif Şimşek'in nezaretinde yaptığı çalışmaların ardından Türkiye Güreş Federasyonunca Burdur'da düzenlenen Türkiye Minikler Şampiyonası'nda Batman'ı temsil ettiklerini anlatan Yeşilmen, "Burdur'da düzenlenen minikler kategorisinde 44 kiloda Türkiye birincisi oldum. İnşallah gelecekte Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Hedefim dünya şampiyonu olmaktır. Okul dışında aileme destek olmak için kardeşimle birlikte pazarda yeşillik satıyordum" dedi.

Arkadaşı sayesinde atletizm koşusuna katıldıktan sonra Şimşek'in yanına giderek, güreş yapmak istediğini, hocasının olumlu cevap vermesinin ardından spora başladığını ifade eden Zariye Yeşilmen (13) ise başarılı olmak için çok çaba sarf ettiğini kaydetti.

Yeşilmen, Batman'da yapılan elemelerde il birincisi olduğunu, daha sonra Burdur'da yapılan  şampiyonada 40 kiloda birinci olmayı başardığını ifade ederek, dünya şampiyonluğunu hedeflediğini anlattı.

Milli güreşçi ve şampiyon kardeşlerin antrenörlüğünü yapan Şimşek de, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünde güreş antrenörü olarak görev aldıktan sonra okullarda tarama yaptığını ifade ederek, kız ve erkeklerde 50'ye yakın yetenekli sporcu keşfettiğini söyledi.

Yeşilmen kardeşlerin de başarılarından çok memnun olduğunu aktaran Şimşek,  "Kızlarımız il elemelerinde 70 sporcu arasında kilolarında birinci oldu. Burdur'da yapılan Türkiye Minikler Şampiyonası'nda Batman'ı en güzel şekilde temsil ederek Türkiye birincisi oldular. Hayalim; kızları, Balkan ve Dünya Şampiyonluğunda görmek" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batmanlı Güreşçi Kız Kardeşlerin Zorlu Yaşam Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement