"Devlet Sınırları Karadan Kontrol Edemiyordu" - Son Dakika
Güncel

"Devlet Sınırları Karadan Kontrol Edemiyordu"

"Devlet Sınırları Karadan Kontrol Edemiyordu"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, devletin geçen yıl İran, Irak, Suriye sınırlarında karadan kontrol yapmadığını ileri sürdü.

02.07.2013 11:54  Güncelleme: 14:28

Bdp Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Demokratik Çözüm ve Barış Süreci' panelinde, devletin geçen yıl İran, Irak, Suriye sınırlarında karadan kontrol yapmadığını ileri sürdü. Panelde Kürtçe konuşan Aksoy, "Geçen yıl Şemdinli, İran, Irak, Suriye sınırları başta olmak üzere korucu ve askerler birçok yere karadan giremiyor ancak, havadan bombalıyorlardı. Binlerce kilometre toprak Türkiye'nin iktidarından çıkmıştı" iddiasında bulundu.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt İlçesi'nde düzenlenen 'Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivali' kapsamında Kutlu Aktaş Spor Salonu'nda 'Demokratik Çözüm ve Barış Süreci Paneli'nde konuştu. Aksoy, şunları söyledi:

"Devletin bütün politikalarına rağmen geçen yıl Şemdinli başta olmak üzere İran, Irak ve Suriye sınırlarında ve çoğu yerde korucular, hem de askerler karadan giremiyorlardı.

Ancak, havadan bombalıyorlardı. Binlerce kilometre toprak Türkiye'nin iktidarından çıkmıştı. Dünyanın gözü de oradaydı; 'Acaba gerilla ne yapacak?' diye. Yine kısa bir dönem önce 'Özgürlük mahkumları' da bedenlerini ölüme yatırdı. Bütün dünya bunun son bulmasını istedi. Cumhurbaşkanı, Başbakan da istedi.

Sadece tek bir kişi bunu bitirebilirdi; o da önderimiz Sayın Abdullah Öcalan'dır. Öcalan'ın çağrısıyla da bitirdiler. Yine 21 Mart Diyarbakır Nevruzu'nda 3 milyon insan, yüzlerce gazeteci Sayın Abdullah Öcalan'ın mesajını dinledi. Aslında o mesaj orada bir siyasetçinin eliyle okunacağına Abdullah Öcalan kendisi çıkıp orada okusaydı daha iyi olurdu.

Bütün dünya anladı ki bu görüşmeler Sayın Abdullah Öcalan'ın eliyle başlatılmış. Sayın Öcalan orada artık siyaset dönemi olduğunu ve helalleşilmesi gerektiğini vurguladı. Giden BDP heyetine de, 'Gidin bana her kesimin fikirlerini alın getirin ben ona göre karar vereceğim' dedi. Gerilla ve Kürt halkı şartsız Öcalan'ın talimatına uydu. Sayın Öcalan özgür kalıp barışı daha iyi şartlarda sağlamalı." - Doğubayazıtağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Devlet Sınırları Karadan Kontrol Edemiyordu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement