Belediye Binası Arsası İçin, CHP ve Ak Partili Başkanlara Dava - Son Dakika
Güncel

Belediye Binası Arsası İçin, CHP ve Ak Partili Başkanlara Dava

Belediye Binası Arsası İçin, CHP ve Ak Partili Başkanlara Dava

Adana'nın merkez Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın yapmayı planladığı hizmet binasıyla ilgili imar planı değişikliği, aralarında AK Parti İl başkanı ve belediye başkanlarının da bulunduğu 20 belediye meclis üyesini mahkemelik etti.

26.09.2011 15:08

Adana'nın merkez Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın yapmayı planladığı hizmet binasıyla ilgili imar planı değişikliği, aralarında AK Parti İl başkanı ve belediye başkanlarının da bulunduğu 20 belediye meclis üyesini mahkemelik etti. Davaya konu imar değişikliğiyle ilgili Adana Büyükşehir Belediye Meclis'nin 20 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2009 yerel seçimlerinden önce merkez Seyhan ilçesinin bölünmesiyle kurulan Çukurova Belediyesi'ne başkan seçilen CHP'li Arıkan, geçen yıl Belediye Evleri Mahallesi'ndeki Sülüklüpınar Parkı'na hizmet binası yapılması için çalışma başlattı. İmar planında yeşil alan görünen belediye binası yapılacak arsaya karşılık, Şambayadı Mahallesindeki resmi kurum alanının takas edilmesi için Çukurova Belediye Meclisi'nde karar alındı. Bu karar Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ilgili komisyon incelemesinin ardından oylanıp, oy çokluğu ile kabul edildi.

20 BAŞKAN VE MECLİS ÜYESİNE DAVA

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmasının ardından belediye ile bağlı şirketlerde inceleme yapan müfettişler, meclis üyelerinin Çukurova Belediyesi hizmet binasının arsasıyla ilgili plan değişikliği kararının usulsüz olduğunu tespit edince Adana Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşma başlatıldı. Soruşturma sonucunda olumlu oy kullanan meclis üyeleri, CHP'li Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, AK Partili Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Partili Sarıçam İlçe Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ile birlikte toplam 20 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Adana 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, öldürülen Belediye Meclis Üyesi İmar Komisyonu Başkanı Ahmet Cevdet Yağ ile birlikte 8 kişi hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına dair ek karar verildi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İDDİANAMEDEN

"... plan yapımına ait esaslara ait yönetmelik gereği, resmi kurum alanının değiştirilmesi için ihtiyaç olmadığının belgelendirilmesi aynı bölgede eşdeğer bir alanın resmi kurum alanı yapılması gerektiği, önerilen alanın aynı bölgede olmadığı, değişikliğin bölgenin nüfusuna göre ihtiyaç dengesi altyapı gözetilmeden yapılmış olduğu, kamu yararı ve planlama ilkelerine aykırı olduğu yönündeki komisyon raporuna rağmen, kararın oy çokluğu ile kabul edilip, Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yeniden görüşülmek üzere iade edilmesine rağmen, eski kararın aynen kabul edildiği anlaşılmıştır."

MKA(OA/COŞ) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Binası Arsası İçin, CHP ve Ak Partili Başkanlara Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement