Beni Görünce El Kol Hareketi Yaptılar! - Son Dakika
Güncel

Beni Görünce El Kol Hareketi Yaptılar!

Beni Görünce El Kol Hareketi Yaptılar!

Erdoğan'dan flaş açıklama

18.03.2015 15:23

Sağlık reformuyla ilgili bir anısını paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sultanahmet Camisi çıkışında turistler el kol hareketi yaptı. Bana 'Sağlık reformunu Obama'ya da anlatın olur mu?' dediler" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve "Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi"nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sıhhiyecilerimiz, Çanakkale Savaşımızın görünmeyen kahramanlarıdır. Çanakkale, kendi öz oğlu yaralı olarak önüne getirildiğinde dahi durumu çok ağır olduğu için onu bir kenara bırakıp, kurtarılma ihtimali daha yüksek olan diğer askerle ilgilenen doktor Tarık Nusret'lerin destanıdır. Bu doktorumuz bir süre sonra hayata gözlerini yumarak, şehit olan oğlunun cenazesini ancak ilerleyen saatlerde, yaralıların arkası kesilince kucağına alıp acısını yaşayabilmiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız.

Çanakkale Zaferi, gözlerinin nuru evlatlarını gerektiğinde vatan uğrunda şehit olsunlar diye kafalarına kına yakarak askere gönderen Yozgat Sorgunlu Hatice anaların, onları kendi öz evladından önce kurtarmak için canını dişine katan Tarık Nusret'lerin sayesine kazanılmıştır. Çanakkale Zaferi, işte bu ruhun, fedakarlığın, bu serdengeçtiliğin hikayesidir.

"KÖHNE SİSTEMİ DEĞİŞTİRDİK"

Artık köylüsü, şehirlisi, işçisi, memuru, hiçbir ayrım olmadan istediği hastaneden gidip bu hizmetleri alabiliyor. Ayrımcılığın bu alanda sona erdiği bir dönemi yaşıyoruz.

Artık Avrupa'dan buraya tedavi için, ameliyat için gelen hastalar var. Avusturya'dan, Hollanda'dan, İskandinav ülkelerinden yoğun bir şekilde ülkemize hastalar gelmeye başladı. İnanıyorum ki çok kısa süre sonra bu çok daha ileri bir noktaya gelecek.

Ölülerin hastanelerde rehin kaldığı dönemi biliyoruz. Bir memurun, işçinin, emeklinin özel hastaneye gidebilmesi, hayal bile edilemeyecek kadar uzak bir ihtimaldi. Biz, işte bu köhne sistemi baştan sona değiştirdik. Vatandaşlarımız bakımından kamu hastanesi, özel hastane ayrımını ortadan kaldırdık, dileyenin dilediği hastaneye gideceği sistemi kurduk.

Sabahın erken saatinde bir numara alabilmek için Okmeydanı SSK Hastanesinde kuyruğa girdiğim günleri hatırlarım. Babam denizci olduğu için Tophane'de hastanede sabah erken saatte gidip numara aldığımız günleri bilirim. Biz, buralardan buralara geldik. Şimdi numarayı elektronik noktadan veren ve bu şekilde hastasını tedaviye alan bir sisteme geçmiş bulunuyoruz.

"BENİ GÖRÜNCE EL KOL HAREKETİ YAPTILAR"

ABD'de Başkan Obama buna benzer sistemi getirmek için çok uğraştı, ancak kısmen başarılı oldu. Sultanahmet Camisi'nde kıldığım Cuma namazı çıkışında turistler, orada birikmişler, beni görünce biraz el kol hareketi yaptılar. Ben de yaklaştım yanlarına. Meğerse, benim o hafta ABD'ye gideceğimi biliyorlar. Bana dediler ki: 'Siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız?' Ben de biraz anlattım, hatırlattım. 'Bunu Sayın Obama'ya da anlatın olur mu?' dediler.

ABD Başkanı Barack Obama'yla yaptığımız görüşmede bu konuları da ele aldık. Fakat, tabii oradaki olumsuz refleks Sayın Obama'nın işini gerçekten çok zorlaştırdı ve kısmen halledebildi, tamimiyle halledemedi.

"EKSİKLERİMİZ VAR AMA..."

Bizi örnek alarak, kendi ülkelerinde benzer sistemleri kurmaya çalışıyorlar. Eksiklerimiz yok mu? Var. Ama bu eksikler de artık değişmesi kolay bir zemine oturdu. Artık iyi gidiyoruz, zemini bulduk, yakaladık ve bu işi başaracağız.
ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Biz ülkemizi sadece bir alanda değil, her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, değiştirmenin, dönüştürmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz. Bunun halli için buna ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz.

"ACİZ BİR DEVLETTİR"

Vatandaşına, en iyi sağlık hizmetini vermeyen devlet, başarısız bir devlettir. Vatandaşına, emniyette, adalette başarılı örnekler sergilemeyen devlet, aciz bir devlettir. Vatandaşının yollarını, altyapısını yapamayan bir devlet, adeta yok sayılabilecek bir devlettir. Ama artık Türkiye, bunları aşmış ve hızla geleceğe yürüyen, aydınlık yarınların yeni Türkiyesi'ni kuran bir devlet durumundadır.

"YENİ BİR DÖNEME ADIM ATACAĞIZ"

Türkiye sağlık alanında döküldüğü gibi savunma alanında da dökülüyordu. Yeni Türkiye, sağlık alanında dünyaya örnek olduğu gibi savunma sanayi alanında da dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak atılımlar, hamleler içinde. İnşallah, önümüzdeki dönem, bu büyük sürecinin başarıyla sonuçlandığına ve Türkiye'nin yeni bir döneme adım atığına hep birlikte şahit olacağız."

Kaynak: Haber7.com

Son Dakika Güncel Beni Görünce El Kol Hareketi Yaptılar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement