Beyaz Saray Sözcüsü: Obama ve Erdoğan'ın Görüşmesi İçin Nedenler Var - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray Sözcüsü: Obama ve Erdoğan'ın Görüşmesi İçin Nedenler Var

Beyaz Saray Sözcüsü: Obama ve Erdoğan\'ın Görüşmesi İçin Nedenler Var

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında, Başkan Obama ile görüşebileceği noktasında olumlu sinyaller verdi.

29.03.2016 01:55  Güncelleme: 07:20

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Başkan Barack Obama ile yakın süreç birçok kez konuştukları ve bu ziyaret sırasında da bir araya gelebilecekleri belirtti.

BRÜKSEL SALDIRISINI DEĞERLENDİRDİ

Earnest, günlük basın toplantısında, Brüksel'de 22 Mart'fa meydana gelen terör saldırılarına ilişkin soruları yanıtladı.

Brüksel'deki benzer olayların önüne geçmek için Avrupalı yetkililer arasındaki istihbarat paylaşımının önemli olduğunun altını çizen Earnest, ABD Başkanı Barack Obama'nın da geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan terör saldırısının ardından Avrupalı güvenlik kurumları arasındaki bilgi paylaşımının artırılması gerektiğini vurguladığını hatırlattı.

"İSTİHBARAT PAYLAŞIMI GÜÇLENMELİ"

Earnest, Obama'nın, Avrupalıların kendi aralarındakinin yanında ABD ile olan istihbarat paylaşımını da güçlendirmesi gerektiğini vurguladığını anlatarak, geçen sürede belirli bir ilerlemenin kaydedildiğini ifade etti. Earnest, "Ancak şüphesiz daha fazlası yapılabilir ve yapılmalı. Bu gördüğümüz saldırılar, temel istihbarat paylaşımının ve ulusal güvenlik prosedürlerinin son derece ehemmiyetli olduğunu hatırlatmalı" diye konuştu.

"ERDOĞAN VE OBAMA İKİ KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜ"

Earnest, Obama'nın Nükleer Güvenlik Zirvesi için başkent Washington'a gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yüz yüze bir görüşme yapıp yapmayacağına ilişkin soruyu da yanıtladı. Başkan Obama'nın, son 6 ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birçok kez görüşme imkanı elde ettiğini belirten Earnest, iki liderin, Antalya'da G20 Zirvesi, Paris'te ise İklim Zirvesi esnasında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiğini anımsattı.

Earnest, Obama ve Erdoğan'ın aynı zamanda birkaç kez de telefonda konuşmalarının haricinde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın da haftalar önce Erdoğan'la Türkiye'de bizzat görüştüğünü anlattı.

"BU TÜR GÖRÜŞMELER İÇİN NEDENLER VAR"

Türkiye'nin terör örgütü IŞİD ile mücadele kapsamında son dönemde güney sınırının güvenliğini sağlama noktasında önemli ilerlemeler kaydettiğini de dile getiren Earnest, "Dolayısıyla bu tür görüşmeler için nedenler var. Türklerle yapacağımız önemli birçok iş var ve diplomasi yoluyla bu konularda muazzam ilerleme kaydettik. Bu diplomasinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne katılmak için yapacağı ABD ziyaretinde de süreceğini umuyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray Sözcüsü: Obama ve Erdoğan'ın Görüşmesi İçin Nedenler Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement