SİVAS'ta, kısa süre önce kurulan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi rektörlük binası ve çevresinde, keneye karşı ilaçlama çalışması yapıldı.
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açıp ölümlere neden olan kene ile mücadele çalışmaları kapsamında, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlük Binası ve çevresinde Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi tarafından ilaçlama yapıldı. İlaçlamanın, son günlerde sayısı artan vakalara karşı yerleşke alanında tedbir amacıyla yapıldığı bildirildi.
Hastalıktan korunma ve kenelerle mücadele için bazı basit tedbirler alınabileceğini belirten Karaköy, "Ayrıca açık renkli kıyafetler kene tespitini kolaylaştıracağından tercih edilmelidir. Kene tespiti yapılmış ise vücuda tutunan kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riski de o ölçüde azalacaktır. Bu nedenle kişinin keneyi vakit kaybetmeden çıplak elle dokunmadan en yakın sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir. Özellikle riskli bölgelerde mera hayvancılığı yapılan işletmelerde mart-ekim ayları arasında hayvanlar üzerinde mutlaka kene kontrolü yapılarak tespiti halinde hayvanlarda ve ahırlarda keneye karşı mücadelede durumunda yetkililerden yardım alınmalıdır. Görev nedeni ile risk grubunda yer alan kişiler; hayvan yahut hasta insanların kan-vücut sıvılarıyla temastan kaçınarak mutlaka eldiven, önlük, gözlük, maske gibi koruyucu tedbirler almalıdır" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Bilim ve Teknoloji Üniversitesinde kene ilaçlaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?