Böcek Davasında Karar Açıklandı: Hasan Palaz ve 7 Kişiye Beraat - Son Dakika
Güncel

Böcek Davasında Karar Açıklandı: Hasan Palaz ve 7 Kişiye Beraat

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili davada Palaz dahil 8 kişi beraat etti. Mahkeme, 2 polise de tutuklama kararı verdi.

26.06.2015 12:48  Güncelleme: 14:09

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofisinde ve konutunda 'böcek' tabir edilen dinleme cihazı konulması ile ilgili olarak 13 kişinin yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

KRİTİK İSİMLERE BERAAT

Mahkeme, sanıklar TÜBİTAK Eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Erdoğan'ın yakın koruma müdürü Zeki Bulut, ile Mehmet Yüksel, Ahmet Türer, Seyit Saydam, Harun Yavuz, İbrahim Sarı ve Hurşit Gölbaşı'nın beraatine karar verdi. Mahkeme ayrıca diğer sanıklar İlker Usta ve Sedat Zavar'a haberleşmenin gizliliğini ihlalden 1 yıl 6 ay, gizli belgelerin ele geçirilmesinden 6 yıl hapis cezası verdi.

Avukat Sıddık Filiz, gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Filiz, "Böcek davasında karar: Dr.Hasan Palaz tüm suçlardan BERAAT ETTİ ve tahliye oldu. Böcek kumpası çöktü. Darısı İstanbul'un başına." şeklinde mesaj paylaştı.

SAHTE DİPLOMA İDDİASINDAN DA BERAAT ETMİŞTİ

Palaz, sahte diplomalı kişilerin işe alınması iddiasıyla ilgili davada da tutuklanmış, geçtiğimiz günlerde beraat etmişti.

DURUŞMADAN NOTLAR

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 8. duruşmasına tutuklu sanıklar Sedat Zavar ve İlker Usta, başka suçtan tutuklu sanık Hasan Palaz, bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları ile müştekiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu, Burhanettin Sevencan ile Başbakanlığın avukatları katıldı.

İDDİANAMEDE NELER VARDI?

İddianamede, Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında resmi konutunun 24 Kasım 2011-29 Aralık 2011, Keçiören'deki ikametgahındaki çalışma ofisinin ise 25 Kasım 2011-29 Aralık 2011 tarihlerinde dinlendiği ifade ediliyordu.

Dinleme cihazlarının, 2011'de Başbakanlığın onayı ile MİT ekibinin Erdoğan'ın Keçiören'deki ikametgahı, Ak Parti Genel Merkezi, Başbakanlık Merkez Bina ve Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde, gizli dinleme ve gözetleme sistemlerine karşı teknik arama çalışmaları sırasında, çoklu prizler içine yerleştirilmiş olarak bulunduğu kaydedilen iddianamede, sanıklardan Ali Özdoğan, Sedat Zavar, Serhat Demir, Ahmet Türer, Enes Çiğci ve İlker Usta'nın, "Başbakanı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, kamu görevlisinin özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçlarından 21'er yıldan 36 yıl 6'şar aya kadar mahkumiyetleri isteniyordu.

Sanıklar Harun Yavuz, İbrahim Sarı, Hurşit Gölbaşı, Seyit Saydam, Mehmet Yüksel, Zeki Bulut ve Hasan Palaz'ın ise aynı suçların işlenmesine yardım ettikleri öne sürülüyordu.

Böcek Davasında Karar Açıklandı: Hasan Palaz ve 7 Kişiye Beraat

Son Dakika Güncel Böcek Davasında Karar Açıklandı: Hasan Palaz ve 7 Kişiye Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • LEVENT: Isterseniz yandaşlarınız harici herkesi içeri alın 17-25 aralıktaki leke alnınıza bulaştı bilere aklanmadan nasıl bu ülkede yaşayacaksınız,ne yüzle, tabi insansanız... 7 11 Yanıtla
  • Reyhan: Cok sevindim Hasan palaz ve esine bundan sonra mutlu huzurlu yasamlar diliyorum. 5 10 Yanıtla
  • vatandas: Adalet yerini bulmus.Akp cokuyor 10 4 Yanıtla
  • AZ VERMİŞLER: AZ VERMİŞLER 9 2 Yanıtla
  • Murat: EEEEE YARGILANANLA YARGILAYAN AYNI SAFTA İSE BÖYLE ŞAŞIRTIC SONUÇLAR ÇIKAR 2 8 Yanıtla
  • komedi: her türlü hukuksuz tutuklamalara rağmen,yaptığınız düzenbazlıklara rağmen,yalan dolana rağmen,iftira ve kumpaslara ragmen,gerçekler elbet su yüzüne çıkacak ve at gözlüğüyle bakan akepeliler bile uyanacak. iste o zaman herkes yüzünüze tükürecek. 7 2 Yanıtla
  • Gürkan: Böcek operayonuda tutmadı ! Ne oldu tiran 6 2 Yanıtla
  • Murat: EEEEE YARGILANANLA YARGILAYAN AYNI SAFTA İSE BÖYLE ŞAŞIRTIC SONUÇLAR ÇIKAR 2 5 Yanıtla
  • gs: iyiki parelerciler varmis yoksa bunlar hamuduyla goturuyolarmis 4 3 Yanıtla
  • Ata: Böceği bulan koymuştur .. Paralel maralel falan yalan yani 3 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement