Bodrum - Miting Gibi Fuar Açılış Bodrum' Da Açılan Kitap Fuarı Yazarlar Ve Ünlü İsimlerin Konuşmaları İle Miting Alanına Döndü - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Miting Gibi Fuar Açılış Bodrum' Da Açılan Kitap Fuarı Yazarlar Ve Ünlü İsimlerin Konuşmaları İle Miting Alanına Döndü

Bodrum - Miting Gibi Fuar Açılış 
Bodrum\' Da Açılan Kitap Fuarı Yazarlar Ve Ünlü İsimlerin Konuşmaları İle Miting Alanına Döndü

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Bağlı Gündoğan «md+bo»«md-bo»beldesi'nde Açılan Kitap Fuarı Yazarlar ve Ünlü İsimlerin Konuşmaları ile Miting Alanına Döndü. Bodrumlular'ın Büyük İlgi Gösterdiği Fuarda İmza Gününe Katılan Vatan Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu'nun '8 Yıldır Her Gün Çok Sayıda Kişi ile Konuşuyorum. Bugüne Kadar AK Parti'ye Oy Veren 1 Kişiyi Görmedim. Varsa Aranızda Oy Veren Ne Olur Elini Kaldırsın da Bir Kez Olsun Göreyim. Buradan Yola Çıkarsak Bana Göre Referandumda Yüzde Bin 500 Hayır Oyu Çıkacak' Dedi. Ali Şen de Nobel Ödüllü Orhan Pamuk'un Ülkesine Dönüşte Havalimanında 10 Kişi Tarafından Karşılanmasını Eleştirdi.

05.09.2010 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Gündoğan «MD+BO»«MD-BO»Beldesi'nde açılan kitap fuarı yazarlar ve ünlü isimlerin konuşmaları ile miting alanına döndü. Bodrumlular'ın büyük ilgi gösterdiği fuarda imza gününe katılan Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'nun ''8 yıldır her gün çok sayıda kişi ile konuşuyorum. Bugüne kadar AK Parti'ye oy veren 1 kişiyi görmedim. Varsa aranızda oy veren ne olur elini kaldırsın da bir kez olsun göreyim. Buradan yola çıkarsak bana göre referandumda yüzde bin 500 hayır oyu çıkacak' dedi. Ali Şen de Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un ülkesine dönüşte havalimanında 10 kişi tarafından karşılanmasını eleştirdi.

Gündoğan Kültür Turizm ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen 1. Gündoğan Kitap Fuarı'nın açılışı renkli görüntülere ve ilginç konuşmalara sahne oldu. Marinada düzenlenen kitap fuarının açılışını dernek başkanı eski futbol federasyonu başkanlarından Mustafa Kemal Ulusu, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) Başkanı Serdar Karcılıoğlu, MHP'li Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Fenerbahçe kulübü eski başkanı Ali Şen ve yazar Mustafa Mutlu birlikte yaptı.

Sanatçı Ayten Gökçer ile yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı fuarın açılış konuşmasını yapan Ulusu ''Atatürk, babamı kütüphanelerden sorumlu olarak atamıştı. Kitap okuma alışkanlığının tüm ülkeye yaygınlaştırılması için çok yoğun gayret gösterilmişti. Ancak bugün geldiğimiz noktada ne kitap ne de gazete okuma alışkanlığımız kaldı. Bu nedenle okuma alışkanlığının kazandırılması için yazarlar ve kitaplarını okuyucularla buluşturmayı sürdüreceğiz' dedi.

Toplumun okuma özürlü hale geldiğini ve bugüne kadar 8 ayrı lisanda yaklaşık 8 bin kitap okuduğunu belirten Ali Şen ise ''Gelişmekte olan dünya ekonomisinde 17'nci sırada olan ve hedefi 10'unculuk olan ülkemizde bu kadar az kitap okunması bize yakmışmıyor. Nobel ödüllü yazarımız var ama ne yazık ki kitap okuma alışkanlığımız yok. Bu arada Nobel ödüllü Orhan Pamuk'un ülkesine dönüşte havalimanında 10 kişi tarafından karşılanmasını da eleştiriyorum' dedi.

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu da işadamları ve siyasetçilerin dostluğundan ve sırdaşlığından uzak durmaya çalıştığını belirterek, ''Çünkü gazetecinin dost ve sırdaş olmasının her şeyden önce kalemine zarar verdiğini düşünürüm. Bir gazeteci olarak büyük mutluluk duyduğum olaylardan biri sokaktaki bir insanın 'Dün benim düşündüğüm aynı konuyu bu sabah köşenizde okudum' demesidir. Köşe yazmak dışında kitap yazarak kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Çünkü Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu ortamda, insanın sinirlerini ve akıl sağlığınızı korumak çok kolay olmuyor' diye konuştu.

Fuar açılışına katılanların referandum ile ilgili sorularını da yanıtlayan Mutlu, ''8 yıldır her gün çok sayıda kişi ile konuşuyorum. Bugüne kadar AK Parti'ye oy veren 1 kişiyi görmedim. Varsa aranızda oy veren ne olur elini kaldırsın da bir kez olsun göreyim. Buradan yola çıkarsak bana göre referandumda yüzde bin 500 hayır oyu çıkacak' dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Mutlu ve Kemal Ulusu kitaplarını imzaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Miting Gibi Fuar Açılış Bodrum' Da Açılan Kitap Fuarı Yazarlar Ve Ünlü İsimlerin Konuşmaları İle Miting Alanına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement