Bü Dekanı Prof.Dr.Cereci, Pitt ve Clooney'in Katıldığı Festivalde Jüri - Son Dakika
Güncel

Bü Dekanı Prof.Dr.Cereci, Pitt ve Clooney'in Katıldığı Festivalde Jüri

Bü Dekanı Prof.Dr.Cereci, Pitt ve Clooney\'in Katıldığı Festivalde Jüri

Batman Üniversitesi Dekanı Prof.Dr.Sedat Cereci, 2013 yılında düzenlenecek olan Karlovy Film Festivali değerlendirme kurulunda yer almak üzere Çeklerle anlaştı.

17.07.2012 12:49  Güncelleme: 14:07

Uluslararası alanda bilimsel çalışmalarının yanı sıra çektiği belgesel filmlerle de tanınan Batman Üniversitesi (BÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Cereci, 7-13 Temmuz tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nde katıldığı 47. Karlovy Film Festivali'nde, 2013 yılında düzenlenecek olan Karlovy Film Festivali değerlendirme kurulunda yer almak üzere Çeklerle anlaştı.

Çek Cumhuriyeti'nin tarihsel dokusu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de tedavi gördüğü kaplıcalarıyla ünlü Karlovy Vary kentinde düzenlenen Uluslararası Film Festivali'ne dünyanın yaklaşık 40 ülkesinden katılan filmleri değerlendirecek olan kurulda eşiyle birlikte yer almak üzere festival koordinatörüyle görüşen Prof. Cereci'nin, filmleriyle katıldığı festivallerin ardından değerlendirme kurullarında da yer almasının büyük bir saygınlık nedeni olduğu belirtildi.

Dünya sinemasının klasik yapımlarından yeni kuşak çalışmalarına kadar çok sayıda filmin gösterildiği ve 2012 yılındaki gösterimlere George Clooney, Brad Pitt gibi ünlülerin de katıldığı Karlovy Film Festivali'nin, Avrupa'nın geleceğine adını yazdıran etkinlik olduğu bildirildi. Tarihsel yapılarından kaplıcalarına, ormanlık alanlarından toplumsal yaşam alanlarına kadar her unsuruyla festival coşkusunun yaşandığı Karlovy kentinin, festivalle birlikte 'Arabistanlı Lawrance', 'Rüzgar Gibi Geçti' gibi dünya klasikleri ve yeni kuşak yönetmenlerin konulu, kurmaca, belgesel gibi yapımlarıyla renkli bir sanat ortamı sunduğu dile getirildi. 20'ye yakın ülkede film festivallerine katılan Prof. Dr. Sedat Cereci'nin, Van'ın son 60 yıllık tarihini konu edinen "Yolsuz Yolun Yolcusu" adlı filmi Türkçe, Kürt kültüründe Nevruz kutlamalarını konu edinen "Adam's Festival" adlı filmi Kürtçe, Batman'da petrolün bulunması üzerine Batman kentinin kuruluşunu konu edinen "Yola Çıktım Mardin'den"adlı filmi Arapça, Hatay'ın Fransız işgalinden kurtulması ve Atatürk'ün İskenderun'a gelişini konu edinen "Geçmişe Doğru" adlı filmi Arapça olarak çektiği belirtildi. Çektiği belgesel filmlerle uluslararası festivallere katılan Prof. Dr. Sedat Cereci'nin 2007 yılında tandır ekmeğinin yapılışını konu edinen "Fiery Mysterious Hole" (Ağzı Açık Alamet) adlı filmle, 2009 yılında Van'daki Hıdırellez geleneğini konu edinen "Silent Wish" (Sessiz Dilek) adlı filmle, 2010 yılında "Adam's Festival" (İnsanın Bayramı) adlı filmle, 2011 yılında Van'da yaşayan Küresinliler adlı topluluğun İran'dan Van'a göçünü konu edinen "Yestikan'dan Van'a" adlı filmle uluslararası festivallerde yer aldığı açıklandı. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bü Dekanı Prof.Dr.Cereci, Pitt ve Clooney'in Katıldığı Festivalde Jüri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement