Bursa'da Dünyanın En Uzun Horon Halkası Denemesi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Dünyanın En Uzun Horon Halkası Denemesi Yapıldı

Bursa'da dünyanın en uzun horon halkası denemesi yapıldıHasan BOZBEY/BURSA, (DHA) - BURSA'da 16. Kadırga Festivali kapsamında yapılan dünyanın en uzun horon halkası denemesi yapıldı.

09.07.2017 16:56

Bursa'da dünyanın en uzun horon halkası denemesi yapıldı

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA) - BURSA'da 16. Kadırga Festivali kapsamında yapılan dünyanın en uzun horon halkası denemesi yapıldı. Deneme başarılı olursa bin 144 kişinin katılımıyla Almanya'nın elinde bulunan dünyanın en uzun horon halkası ünvanı Bursa'ya geçecek.

Yıldırım Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Orhangazi Trabzonlular Derneği iş birliğiyle bu yıl 16'ncısı yapılan Kadırga Festivali kapsamında dünyanın en uzun horunun oluşması için rekor denemesi yapıldı. Almanya'da bin 144 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren rekoru kırmak için Orhangazi Göl Piknik Alanı'nda toplam 2 bin 61 Karadenizli bir araya geldi. Guinness Türkiye danışmanı Orhan Kural ve yardımcısı Aydın Tükgücü'nün gözetiminde oluşturulan horon halkasında resmi rakam daha sonra açıklanacak.

DÜNYAYA MESAJ VERDİK

Etkinlikte konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'önemli bir rekora imza attık diye düşünüyorum. Burada linsanların ellerinin birleşmesi ile dünyaya önemli bir mesaj veriyoruz. Dilerim kalplerimizde birleşir" dedi.

Bursa Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu ise, rekoru Almanya'dan Bursa'ya getirmek istediklerini belirtti. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan yaptığı konuşmada, "Günün en sıcak saatinde rekor denemesi yapıyoruz. Bu rekor denemesinden bir diğer anlamı da şu; Binlerce insanın el ele tutuşması, omuz omuza vermesi ve gönüllerini birleştirmesi. Belki de rekorun en güzel yanı bu" şeklinde konuştu.

Görüntü bilgisi. Görüntüler -0907orhangazihoronrekor kodu ile geçildi

Bursa\'da Dünyanın En Uzun Horon Halkası Denemesi Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Dünyanın En Uzun Horon Halkası Denemesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement