Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 91. Yıl Dönümü

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" projesi kapsamında 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı Bakan Kılıç, kendisini gazi babasından kalma çarığı ve diğer kıyafetlerini giyerek karşılayan Kaçmaz ile bir süre sohbet etti

30.08.2013 17:26

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" projesi kapsamında 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katılmak üzere Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesine gelen Kılıç, cuma namazını Zafertepe Camisi'nde kıldı.

Daha sonra belediye binasında öğle yemeğini yiyen Kılıç'ı, çıkışta "Mertsin, yüreklisin, gönüllerdesin, gençliğin abisi Kütahya'ya hoşgeldin" yazılı pankartla karşılayan bir grup üniversite öğrencisi, üzerinde bakanın fotoğrafı olan çini tabak hediye etti.

Zafertepeçalköy Belediye Başkanı Arif Teke'nin de Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı'nın maketini armağan ettiği Kılıç'a, ayrıca üzerinde adının yazılı olduğu Kütahyaspor'un forması verildi.

Ardından Zafer Abidesi'nde düzenlenen törene katılan Kılıç, kendisini gazi babası Hüseyin Kaçmaz'dan kalan çarığı ve diğer kıyafetlerini giyerek karşılayan Turgut Kaçmaz'la bir süre sohbet etti.

Kaçmaz, babasının Balkan, Çanakkale, İstiklal savaşlarına katıldığını ve 1994 yılında en yaşlı Çanakkale Gazisi olarak vefat ettiğini bildirdi.

Bakan Kılıç, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve diğer protokol üyelerinin Zafer Abidesi'ne çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kütahya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bu zafer, askeri, siyasi ve hukuki sonuçlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza dek yaşayacağının dünyaya ilanı olmuştur" dedi.

Kılıç ve beraberindekiler, törenin ardından 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement