Büyükşehir'den Olimpiyatlara Bir Sporcu Daha - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir'den Olimpiyatlara Bir Sporcu Daha

Büyükşehir\'den Olimpiyatlara Bir Sporcu Daha

Kağıtspor, Paralimpik milli masa Tenisçi Neslihan Kavas'ı renklerine bağlayarak olimpiyat kadrosunu dokuza çıkardı.

25.07.2012 10:30

Londra Olimpiyatlarına sekiz sporcuyla katılacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Paralimpik milli masa Tenisçi Neslihan Kavas'ı renklerine bağlayarak olimpiyat kadrosunu dokuza çıkardı.

2008 Pekin olimpiyatlarına iki sporcu gönderen Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü, 2012 Londra olimpiyatlarına bu yıl sekiz sporcuyla katılarak başarı grafiğini geçtiğimiz yıllara oranla hayli arttırdı.Mavi beyazlı sporcular Halter'de Sibel Şimşek ,Aylin Daşdelen,Nurdan Karagöz,Boks'ta Fatih Keleş, Selçuk Eker,Engeli Halterde Turan Mutlu,Özlem Becerikli ve Görme Engelli Judoda Serdar Aydın ile Londra Olimpiyatlarında katılırken, son olarak Paralimpik Masa Tenisi branşında Eskişehir Çağfen'den transfer olan Neslihan Kavas ile olimpiyat kadrosunu dokuza çıkardı.

Londra'ya Gidecek

Mavi beyazlılar, Türkiye Bayan Masa Tenisi Süper Liginin başarılı masa tenisçilerinden Neslihan Kavas ile önümüzdeki sezon için anlaşma sağlayarak renklerine bağladı. Bu Sezon da Bayanlar Süper Ligde mücadele edecek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor,süper ligde yine iddialı bir ekip oluşturmanın peşinde. 2008 Paralimpik Oyunlarında Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran başarılı milli masa tenisçi Neslihan Kavas ile anlaşan mavi beyazlılar Kavas'ın Londra Olimpiyatları kadrosunda yer alamsıyla birlikte olimpiyat kadrosunu da dokuza çıkarmış oldu.

Kavas,İlklerin Sporcusu

Masa Tenisi Sporuna 10 yaşında başlayan 1987 doğumlu milli masa tenisçi Neslihan Kavas,2004 Atina Olimpiyatlarında beşinci 2008 Pekin Olimpiyatlarında ise üçüncü olarak ülkemize ilk madalya kazandıran sporcu olma özelliğini taşıyor.Kavas,Paralimpik Masa Tenisi Dünya şampiyonasında takımlar düzeyinde 2010 yılında Dünya ikincisi oldu. 2011 ve 2007 yıllarında yapılan Avrupa Ferdi Paralimpik Masa Tenisi şampiyonasında ise iki kez Avrupa şampiyonluğu yaşayan Neslihan Kavas'ın Türkiye ve Uluslararası müsabakalarda ise sayısız şampiyonluk ve dereceleri bulunuyor.

Masa Tenisinde,Güçlü Kadro

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor gibi büyük bir camiaya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu ifade eden milli sporcu Neslihan Kavas,Olimpiyatlarda ülkem ve kulübüm için mücadele edeceğim."dedi.Öte yandan Kavas'ın transferini gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü Masa Tenisi branş sorumlusu İslam Yücel ise, "Önümüzdeki sezon alt yapıdan oluşan sporcularımızla birlikte güzel bir kadro kurmak için çaba sarf ediyoruz. Oluşturduğumuz kadro ile alt yapıdaki sporcularımıza örnek teşkil ederek önümüzdeki yılların planlarını yapıyoruz. "dedi.

300 Masa Tenisçi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'da 7 ile 18 yaş arasında 300 masa tenisçinin spor yaptığını hatırlatan Yücel,"Altyapıda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Planladığımız hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz. Erkek ve Bayan takımımız bu yılda zirve için mücadele edecek.Olimpiyatların ardından yeni sezon hazırlıklarına Kocaeli'de başlayacak olan Neslihan Kavas'ın kulübümüze katılmasıyla kadromuz daha da güçlendi. Milli sporcumuzun kulübümüz ve ülkemiz adına başarılı olacağına inanıyoruz."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir'den Olimpiyatlara Bir Sporcu Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement