Caferiler, Erbain Töreninde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Caferiler, Erbain Töreninde Buluştu

Caferiler, Erbain Töreninde Buluştu

Dünya Caferi Alimler Birliği, Esenyurt Kültür Merkezi'nde 'Erbain' programı düzenledi.Hz.

03.01.2013 00:21

Dünya Caferi Alimler Birliği, Esenyurt Kültür Merkezi'nde 'Erbain' programı düzenledi.

Hz. Hüseyin, Dünya Caferi Alimler Birliği'nin düzenlediği 'Erbain' programıyla anıldı. Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene; Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Özgündüz, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, gazeteciler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kerbela'da yaşanan aynı şeylerin günümüzde de yaşandığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ali Özgündüz, "Ailemizde, çevremizde, toplumumuzda, ülkemizde kısacası siz nerede duruyorsunuz? Haklıdan yana mısınız? Haksızdan yana mısınız? Yoksa akıldan yana mısınız?

Akıl uğruna her şeyi feda etmek lazım bu yolda. Para pul, makam mevki her şeyi feda ediyorum. Fakat doğrudan ayrılmıyorum. Bu tarafta mısınız? Yoksa benim için önemli olan makamım, mevkim, paramdır. Bu yüzden güçlüden yana olayım diyorsunuz.

Buna göre siz Kerbela'da sabrınızı belirliyorsunuz" dedi.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Yüzlerce insan bizim inancımıza göre Hz. Nebi'nin İmam Hüseyin'i tekrar andıkları gündür. Bu bir aşktır. Özgürlüğe olan aşktır. Fedakarlığa olan aşktır. Allah'ın müminleri ile kalbimizde bıraktığı Hüseyin aşk ateşi ile buradayız" diye konuştu. Aşk ateşi ile binlerce kişinin Kerbelaya gittiklerini hatırlatan Özgündüz,

burada kalanlarla da Hz. Hüseyin'i selamlamak için toplandıklarını ifade etti. Müminlerin duasıyla ülkemiz,

şeytanın şerrinden ve kötü düşüncelerden defolmasını dileyen Özgündüz, "Allah Müslümanlara ve ülkemize bir daha o acıyı yaşatmasın. Sadece Hüseyin'in acısını hissedelim o bize yeter" şeklinde konuştu.

Törende Caferi Yol dergisi tarafından her yıl üç dalda verilen Aşura Basın Ödülleri de sahiplerini buldu. 'En iyi görüntülü Haberler' dalında TRT Türk muhabiri İrem Şahin ödül alırken; 'En iyi program' dalında ise ödülleri SKY360'dan Ozan Özek, Ulusal Kanal'dan Teoman Ali, Eren Erdem, Cem Tv'den Ali Rıza Uğurlu, Ali Yüce, Berat TV'den Abdurrahman Pala aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Caferiler, Erbain Töreninde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement