Çağlayan Adliyesi Önünde Avukatların 17. "Adalet Nöbeti" - Son Dakika
Güncel

Çağlayan Adliyesi Önünde Avukatların 17. "Adalet Nöbeti"

Çağlayan Adliyesi Önünde Avukatların 17. "Adalet Nöbeti"

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için her hafta Perşembe günü bir araya gelen avukatlar, bu hafta da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak...

27.07.2017 15:08

Cumhuriyet Gazetesi soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları Bülent Utku, Akın Atalay ve Mustafa Kemal Güngör'ün serbest bırakılması için her hafta Perşembe günü bir araya gelen avukatlar, bu hafta da Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak "Adalet Nöbeti" tuttu. Çok sayıda avukat, Themis heykeli önünde bir süre 'adalet nöbeti' tuttuktan sonra adliye önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Bu haftaki basın açıklamasını İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu okudu. Durakoğlu, "17 hafta sonraki bu nöbet duruşmaların yapıldığı tarihe denk düştü. 3 gündür izlemeye çalıştığımız duruşmalar, 17 haftadır ortaya koyduğumuz sessiz isyanın haklılığını kanıtladı sanki. Bir iddianamenin nasıl da temelsiz olduğunu, gerçeklerin nasıl da çarpıtılabildiğini gösterdi bize. Biz bilmezdik mesela gizli bilirkişiyi bu duruşmalarda öğrendik. Tatil için yapılan rezervasyonların aslında cezaevi için olduğunu bilmezdik bunca avukatlığımıza karşın, burada öğrendik" diye konuştu.

Daha sonra KHK ile çalıştığı üniversiteden ihraç edilen Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu konuştu. Kaboğlu, "Adalet sarayı önündeyiz. Bu sarayın, adına yaraşır bir karar vermesini bekliyoruz. ve bu kararın hukuki bir karar olması gerekiyor. Adalet sarayları her zaman hukuki kararlar vermezler, yargıçlar aynı zamanda demokratik rejimin faktörü, aktörü ve antrenörü olma işlevini görürler" dedi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çağlayan Adliyesi Önünde Avukatların 17. 'Adalet Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement