CHP İl Başkanları Parti İçi Gelişmeleri Değerlendirdi(2) - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanları Parti İçi Gelişmeleri Değerlendirdi(2)

CHP İl Başkanları Parti İçi Gelişmeleri Değerlendirdi(2)

CHP'de Yaşanan Gerginliklerin Kısa Sürede Aşılacağına İnanan CHP'li İl Başkanları, Yaşananlardan Sonra Delegelerle ve İlçe Başkanları ile Görüşeceklerini İfade Etti.

04.11.2010 14:52

CHP'de yaşanan gerginliklerin kısa sürede aşılacağına inanan CHP'li il başkanları, yaşananlardan sonra delegelerle ve ilçe başkanları ile görüşeceklerini ifade etti.

CHP'li il başkanları ANKA'ya yaptıkları değerlendirmede yaşananlardan sonra delegeler ve ilçe başkanları ile görüşeceklerini açıkladılar. Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu, "Yeni tüzüğü uygulamaya geçirerek uygun kadroya geçilmesini hoşgörülü ile karşılamak lazım" dedi. Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak ise, "Kemal Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımız, Önder Sav'da bizim genel sekreterimizdir" ifadesini kullandı. Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, "Kılıçdaroğlu ve Sav diye isim siyaseti olmayacağını" söyledi.

-KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEDİLER-

Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu:

"Keşke gerginlik yaşanmasaydı. Biraz daha sakinleşince hepimiz akıl yolunda birleşeceğiz. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli görülen yeni tüzüğü uygulamaya geçirerek uygun kadroya geçilmesini hoşgörülü ile karşılamak lazım. Genel Başkanı güçlendirecek çalışmalar yapıp iktidara getirmeliyiz. Önder Sav ile keşke gerginlik yaşanmasaydı. Umarım bir uzlaşı olacaktır."

Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Köse:

"CHP'de yaşanan tartışma bu aşamaya gelmemeliydi. Parti olarak seçime hazırlık yapmamız gerekirken parti içinde böyle tartışmaların yaşanması hoş değil. Partimiz en doğru yolu bulacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Önder Sav'da CHP'ye destek vermiştir. Urfa örgütü olarak delegeleri toplayıp görüşümüzü açıklayacağız."

Ordu İl Başkanı Bahattin Cörüt:

"Genel Merkezde kesin bir sonuç belli değil. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu il başkanlarına mesaj verecektir. Bizler CHP'nin iktidara gelmesi için çalışıyoruz. Genel Başkan MYK'ya hakim. Genel Başkanı destekliyoruz."

Aydın İl Başkanı Tunç Aytur:

"Kurultay delegelerini ve ilçe başkanlarını görüşmeye çağırıp değerlendirme yapacağız. Örgüt bu konuda ne karar verirse onu uygulayacağız. Ortalık toz duman. Ne olacak ne oldu bilinmiyor. İl başkanlarını toplayıp bir toplantı yapacaktır. Genel Başkanlık sorunu olduğunu sanmıyoruz. Genel Başkan, MYK ve parti meclisi görevinin başında. Bir kurultay çağrısı yok. Ortada büyütülecek bir durum yok. Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Partimizin bundan güçlenerek çıkacağı düşüncesindeyiz. CHP'de bir bölünme ya da kopma olamayacaktır."

-İLÇE BAŞKANLARI İLE TOPLANTI YAPACAKLAR-

Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak:

"Her şey yolunda sorun yok. Gelişmeleri takip edelim sonra görüşlerimizi bildirelim. İlçe başkanları ile toplantı yapacağım. Toplantıda genel durumu ve son durumu değerlendireceğiz. Hepimizin ortak görüşü CHP'nin bugünkü durumdan daha iyi yerlerde siyasi mücadelesini sürdürüp iktidara gelecektir. Kemal Kılıçdaroğlu bizim genel başkanımız, Önder Sav'da bizim genel sekreterimiz. Yaşanan tartışmalar CHP'nin kendi içindeki fikir tartışmalarıdır. Sav uzun yıllar partimize hizmet etmiştir ve kendisini seviyoruz. Kılıçdaroğlu tek yetkilidir ve seçimlerde iktidara geleceğimize inanıyoruz."

Çorum İl Başkanı Tufan Köse:

"Örgütümüzle görüştükten sonra değerlendirmelerimizi açıklayacağız. CHP'nin en az zararla bu gerginlikten çıkmasını istiyoruz."

Rize İl Başkanı Mehmet Hikmet Aslankaya:

"Partilerde bu tip tartışmalar yaşanabilir. CHP'de yaşanan tartışmalar medyatik oldu. Parti içinde yaşanan gerginlik geçecektir. Örgüt toplanarak parti bütünlüğü sağlanacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav arasında bir ayrım yapılamaz. Partinin tüm organlarını destekliyoruz. Sav yıllarını CHP'ye vermiştir. Kılıçdaroğlu ve Sav yaşanan gerginliği aralarında düzeltir. Örgüt istedikten sonra her şey düzelir."

Afyon İl Başkanı Ramazan Akgöz:

"Bulunduğumuz süreç hiç hoş değil. Parti kamuoyunda sıkını yarattı. Parti ve Türkiye'nin gündemi önümüzdeki bütçe görüşmeleri, anayasa değişikliği süreci ve genel seçimler olmalıydı. Maalesef böyle sorunlar çıktı. Süreci dikkatle takip ediyoruz parti il yönetim kurulu, kurultay delegelerini ve kamuoyunu dinleyip görüşlerimizi ifade edeceğiz. Önder Sav, tecrübeli bir parti önderi, elinden geldiği kadar doğru işer yapmaya çalışan parti büyüğümüz. Hep CHP için yararlı olmaya çalışmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu'da elinden geldiği kadar CHP'ye yararlı olmaya çalışmıştır. İkisi arasındaki sorun bizi de üzmüştür."

-"BU İŞ KILIÇDAROĞLU-SAV MESELESİ DEĞİL, CHP MESELESİDİR"-

Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla:

"Yaşananları izliyor ve bekliyoruz. Sürecin olumlu geçeceğini umuyorum. Keşke bu gerginlik olmasaydı bizleri üzdü. Örgütler olarak il başkanları görevlerinin başındadır. Bizde Kemal Kılıçdaroğlu ve Önder Sav diye isim siyaseti olmaz. Biz CHP'liyiz ve önemli olan da CHP'dir. Bize de ilerde bir görev düşerse kendi görevimizi akılcı bir yol izleyerek akılcı bir şekilde yerine getiririz. Kılıçdaroğlu için ne olur izleyeceğiz. Basın yaşananları isime dökmek istiyor. Biz bunlara taraf olmayız. Bu iş Kılıçdaroğlu Sav meselesi değil, CHP meselesidir."

Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen:

"Yaşananlar memnuniyet verici değil. CHP iktidara yürürken iktidar konusunda iddialı parti haline gelmişken CHP kadrolarının iki taraflı birbirine düşmüş gibi görüntü sergilemesi bizi üzmüştür. Birinin diğerini istemediği gibi bir görüntü sergilendi. Bu üzüntü vericidir. CHP bu tartışmadan zarar almadan çıkacaktır. Tüzük konusunda değişik değerlendirmeler olabilir biz bu tartışmayı seçimli kurultayla aşacağız ve partimiz yeni ekip ve kadro ile yoluna devam edecektir. Önder Sav CHP'ye büyük emek katmıştır, bundan sonra da CHP'ye katkısı olacağına inanıyorum. Sav'ın gerek genel sekreter gerekse MYK üyesi olarak tüm kademelerde görev alması gerektiğine inanıyorum. Sav ile Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir kadro oluşturacaktır."(ANKA)

(ÖZL/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanları Parti İçi Gelişmeleri Değerlendirdi(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement