CHP'li Aldan'dan 1 Kasım Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aldan'dan 1 Kasım Değerlendirmesi

CHP\'li Aldan\'dan 1 Kasım Değerlendirmesi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, seçim çalışmalarına katılan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "1 Kasım seçimleri birilerinin bireysel amaçları için oluşturuldu" dedi.

17.10.2015 20:59

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, seçim çalışmalarına katılan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "1 Kasım seçimleri birilerinin bireysel amaçları için oluşturuldu" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından Trafo Kafe'de seçim çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, İlçe Başkanı Recai Seymen ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Seymen "Biz 4-5 ay sonra tekrar önümüzde bir genel seçimin olacağını hesaplamamıştık. Ama bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi gayet olumlu bir süreç izlemiştir. Hatta tabanımızdan çok tepkiler olmasına rağmen Ak Parti ile koalisyon görüşmeleri yapmıştır" dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, defalarca seçime girdiğini ancak 1 Kasım seçimlerinin kendisini daha fazla heyecanlandırdığını söyledi.

Toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Süha Aldan ise "Ama İyi şeyler oldu diyebileceğimiz hemen hemen hiçbir şey yoktu. Belki şu oldu, son günlerde milli takımımızın başarısı bir yığın rastlantının lehimize dönüşmesi ile anlamlı idi. Her şeyden öte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir bilim adamının Nobel'e layık görülmesi çok anlamlıydı. Savur'dan çıkmış bir insan. Anne - baba okuma yazma bilmiyor, 8 kardeşin en küçüğü. Belli ki dahi bir insan. Belli ki bu dünyaya bir şeyler vermek isteyen bir insan. Günün birinde Nobel ödülünü aldı. Bunu Cumhuriyet'e borçlu. Bizde Cumhuriyet'e çok şeyler borçluyuz. Onun anlamını şu yaşadığımız dönemde bir kez daha idrak ettik" dedi.

İNSANLAR BARIŞ, HUZUR İSTİYOR

1 Kasım seçimlerinin birilerinin bireysel amaçları için oluşturulduğunu savunan Aldan "Bir insan yaşamında önce sağlık ister, özgürlük ister, adil bir ortamda yaşamak, iyi bir gelir düzeyine sahip olmak ister. Her şeyden öte huzur, barış ister. Bölgemizi geziyorum, insanların inanın artık özgürlük umurunda değil. Adil bir yargılama varmış yokmuş o da önemsenmiyor. Cebinde bir kuruş parası yok, pek onu da gözettiğini görmedim. İnsanlar barış istiyorlar, huzur istiyorlar. 1 Kasım seçimleri sadece birilerinin bireysel amaçları ve çıkarları doğrultusunda oluşturulmuş bir seçim ama buradan barışa, huzura, özgürlüğe, adalete ve adil gelir dağılımına ulaşabiliriz. Yeni bir anlayışla ulaşabiliriz. Bunun yollarının açık olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin çıkışı ortak akıldadır" ifadelerini kullandı.

"ABD ve Rusya gibi 2 büyük komşumuz oldu" diyen Aldan şöyle dedi: "Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya. Her gün sıkıntı yaratacak bir komşu ve onu ne yazık ki Türkiye'nin yanlış dış politikası yarattı. Türkiye zor bir girdapta. Türkiye'nin elbette ciddi sorunları var, ama bunun altından da kalkmak mümkün. Milletimiz elbirliği etmek durumunda. Bu topraklarda ortak bir kaderi paylaşıyoruz ve biz bunu aşacağız."

Önce Türkiye' sloganı ile yola çıktıklarını dile getiren Aldan, "Bazen diğer parti mensupları alınıyor, ama Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet'i kuran bir partidir. Bu ülkenin sınırlarını koruyarak içindeki insanları barış içinde yaşatacak da tek partidir" diye konuştu. - Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Aldan'dan 1 Kasım Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement