CHP'li Günaydın: Türkiye'nin Önlem Alma Hakkı Vardır - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Günaydın: Türkiye'nin Önlem Alma Hakkı Vardır

CHP\'li Günaydın: Türkiye\'nin Önlem Alma Hakkı Vardır
17.09.2013 13:25  Güncelleme: 14:40

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin, "Eğer birisi Türkiye'nin sınırlarını ihlal etmişse elbette buna yönelik önlem alma hakkı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vardır. Ancak geçmişte de olduğu gibi it dalaşlarıyla ülkeleri, ulusları, halkları oyalamak ve savaş çığırtkanlığı yapmak yerine Ortadoğu bölgesinde sakin, kalıcı barışı tesis eden ve buna hizmet eden bir yeni anlayışa ihtiyaç vardır" dedi.

"TÜRKİYE'NİN SINIRI DELİK DEŞİK"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise, sınır ihlali yapan Suriye helikopterinin düşürülmesine ilişkin, "Türkiye, sınırını ihlal edene gereğini yapmalıdır. Fakat Türkiye'nin sınırları sadece hava sınırlarından ibaret değil. Türkiye'nin Suriye ile olan kara sınırları delik deşik olmuş. Bunları görmeyip de tam da Paris'te barış konuşulurken Suriye'nin helikopterini düşürmek acaba neye hizmet eder?

Kara sınırlarına bakın. Eli silahlı birlikler gidip geliyor. Suriyeliler geliyor, Türkiye'de sopalarla insan dövüyorlar. Bunları görmeyip, 'helal olsun hükümete' diyecek halimiz yok. Bir konuda gereğini yapmışsın, diğerleri ne olacak?" yorumunda bulundu.

"VURDUK" AÇIKLAMASI ARINÇ'TAN GELDİ

Malatya üssüne bağlı 2 F-16, dün Hatay sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle bir Suriye askeri helikopterini füzeyle vurdu. Helikopterin Türkiye tarafından vurulduğunu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç duyurdu. Arınç, "Suriye'ye ait bir Mi-17 helikopteri sınırımızı, hududumuzu Hatay Yayladağ Güveçci bölgesinde 14.20 de iki kilometre ihlal etmiş, hava savunma unsurları tarafından yapılan ikazlara rağmen ihlal devam etmiştir. 14.25'te Malatya'dan havalanan iki jetimiz helikopteri füze ile vururarak düşürmüştür." dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Günaydın: Türkiye'nin Önlem Alma Hakkı Vardır - Son Dakika


Advertisement