CHP'li Sevil Pamirol Bal-Göç'e Üye Oldu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sevil Pamirol Bal-Göç'e Üye Oldu

CHP\'li Sevil Pamirol Bal-Göç\'e Üye Oldu

Er: sayın Pamirol'un üyeliği bizi mutlu etti.

28.09.2011 16:27

Balkan göçmeni kökenli bir ailenin mensubu olan CHP Mudanya Belediye Meclisi eski Üyesi Sevil Pamirol, Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'na üye oldu. Göçmen olmanın zorluklarını ve sorunları yakından bildiğini belirten Pamirol, federasyonun çalışmalarına katkı vermekten gurur duyacağını belirtti.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu'nun (BGF) daveti üzerine federasyonun Ankara Yolu üzerindeki merkezine giden Sevil Pamirol, BGF Kadın Komisyonu'nun toplantısına katılarak Genel Sekreter Feriha Er ve diğer yöneticilerle göçmen sorunları ve göçmen derneklerinin siyasi partilerden beklentileri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yoğun bir göçmen nüfusa sahip olan Bursa'da partilerin göçmen derneklerinin sorunlarına duyarsız kalamayacağını belirten Sevil Pamirol, milletvekili adaylığı sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bursa'daki göçmenlerin sorunları ve CHP'den beklentileri konusunda ayrıntılı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

BGF üyesi olarak bundan sonra daha aktif bir çalışma içinde olacağını ifade eden Pamirol, CHP ile göçmen dernekleri arasındaki diyalog ve işbirliğinin artırılması gerektiğinin altını çizdi.

CHP'nin göçmen kitlesinden neden oy almakta zorlandığının sorgulanması gerektiğini ifade eden Sevil Pamirol, "Biz Balkan göçmenleri olarak üst kimliğimizi her zaman onurla taşıyoruz. Her nereden gelmiş olursak olalım biz Türküz, Türkiye'de yaşıyoruz. Bursa'da yaşamaktan ve şehrimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Acıyı tatlıyı paylaşamıyorsak göçmenim demenin anlamı yok. Belediye Meclis üyeliği yaptığım dönemlerde sorunlarla yakından ilgilendim, Genel Başkan'a bu konuda bilgiler verdim. Bundan sonra birlikte neler yapabiliriz, size ne katkı verebilirim. Onun için buradayım. Burada görev alıp çalışmak benim için onurdur" dedi.

ER: CHP İLE BUZLARI ERİTELİM

Üyelik formunu imzlayan BGF Genel Sekreteri Feriha Er de, Sevil Pamirol'un aralarına katılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Pamirol'un CHP'li olmasının da kendileri için önemli olduğunu kaydeden Er, "Derneklerin, sorunlarının çözümü konusunda partilerle iç içe olması gerekir. Ancak CHP ile bu iç içeliği yakalayamadık. Arada bir soğukluk var. Bunu aşmak istiyoruz" dedi.

Sevil Pamirol'un aralarına katılmasının CHP ile olan buzların erimesine katkı yapacağını umut ettiklerini dile getiren Feriha Er, Nilüfer Belediyesi'nin düzenlenen bazı etkinliklerde kendilerine zorluk çıkardığını ileri sürdü. Bu zorluğun CHP'li Başkan Mustafa Bozbey'den kaynaklandığını düşünmediklerini ifade eden Er, şunları söyledi:

"Sorun aradaki bazı yöneticilerden kaynaklanıyor. Biz CHP ile aradaki buzları eritip, temas kurmak istiyoruz. Göçmenlerin kendilerini en yakın hissettikleri partilerin başında CHP geliyor. CHP'li yöneticiler bize uzak durmasın samimiyetlerini tabana göstersinler."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel CHP'li Sevil Pamirol Bal-Göç'e Üye Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement