CHP'li Yalım'dan, Ak Partili Özkan'a Suç Duyurusu Yanıtı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Yalım'dan, Ak Partili Özkan'a Suç Duyurusu Yanıtı

CHP\'li Yalım\'dan, Ak Partili Özkan\'a Suç Duyurusu Yanıtı

Chp Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı konuşmada, ayrımcılık suçuna işaret ettiği iddiasıyla AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi.

24.02.2016 15:32

Chp Uşak Milletvekili Özkan Yalım, TBMM'de Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı konuşmada, ayrımcılık suçuna işaret ettiği iddiasıyla AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan'ın hakkında suç duyurusunda bulunmasını eleştirdi. CHP'li Yalım, sözünün arkasında durduğunu söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın Suriyeli mülteciler ile ilgili ayrımcılık suçunu işlediğini iddia ederek, dün savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Özkan Yalım AK Partili Cahit Özkan'a yanıt vermek için yaptığı açıklamada, Suriyeli mültecilerin ülkeye usulsüz girişi ve işledikleri cinayetler, yaralamalar ve son olarak Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısı ile ilgili konuşma yaptığını söyledi. Yalım "Türkiye kötü bir dönemden geçiyor. Ülkede terör olayları azalacağına her geçen gün şiddetli bir şekilde çoğalıyor. Analar ağlamasın diye çıkılan çözüm süreci ölüm sürecine dönmüştür. Ölen kardeşlerimizin kerpiçten ve tuğladan yapılı saraylarından her geçen gün ağıtlar yükseliyor. Suriyelilere şimdiye kadar 8 buçuk milyar dolar para harcandı. Ne duruma geldik? Suriyeli vatandaşlar hiç kontrol altına alınmadan, güvenlik sorgulaması yapılmadan ülkemize bırakıldı. Şu anda sağlık hizmetlerinden ve sosyal faaliyetlerden ücretsiz faydalanıyor. İlaçlarını bir lira katkı payı ödemeden, yabancı marka gözlük çerçevelerini bile ödeme yapmadan alıyorlar. Ama bizim vatandaşımız iki ay sigortasını ödeyemediğinde sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor, ilacını alamıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı parası varsa sağlık hizmetlerinden yararlanıyor, yoksa ölümle karşı karşıya kalıyor" dedi.

'SURİYELİLER KONTOROLLÜ ŞEKİLDE ALINSIN'

"Memleketinde savaş var diye kendi memleketinde kaçıp Türkiye'ye gelen vatandaştan bize ne hayır gelir?" diyen CHP'li Yalım, "Suriyeliler kontrolsüz bir şekilde ülkemize alındıkları için ciddi sayıda problem yaratıyorlar. Antep'te bir ev sahibini, Konya'da bir otoparkçıyı öldürdüler. Bunların haricinde turizmimize darbe vuran canlı bomba saldırılarını biliyorsunuz. Suriyeliler ülkemize kontrollü bir şekilde alınmalı, tampon bölgede tutulup, ülkelerindeki sorun bittiğinde geri gönderilmelidir. Eğer her Suriyeli ülkemize kontrolsüz bir şekilde alınmaya devam ederse bizler daha çok şehit vereceğiz. Ülkemizde usulsüz şekilde giren 2 milyon 565 bin Suriyeli yaşıyor. Ben sözümün arkasındayım" dedi. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Yalım'dan, Ak Partili Özkan'a Suç Duyurusu Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement