CHP Milletvekili Aşkın Genç, iktidarı eleştirerek deprem yardımlarının etkin kullanılmadığını söyledi - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekili Aşkın Genç, iktidarı eleştirerek deprem yardımlarının etkin kullanılmadığını söyledi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, AKP iktidarını eleştirerek, deprem yardımlarının bölgede etkin bir şekilde kullanılmadığını belirtti. Genç, önceki seçimlerde Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerinin seçim öncesi bütçeye aktarılmayıp 'kefen parası' olarak nitelendirilen bu paraların deprem bölgesinde kullanılması durumunda daha etkin bir yardım sağlanabileceğini ifade etti.

07.02.2024 19:43  Güncelleme: 02:00

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç iktidarı eleştirerek, "AKP iktidarı bir önceki seçimlerde Merkez Bankası'nın ihtiyat akçelerini seçim öncesi keşke keyfiyetine göre bütçeye aktarmayıp 'kefen parası' olarak da nitelendirilen, Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği bu paraları bölgede amacına uygun şekilde kullansaydı, depremin yaralarını sarmakta çok daha etkin olurduk" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç iktidarı eleştirerek, TBMM  Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada AKP'yi eleştirerek şöyle konuştu:

"6 Şubat depreminin yıl dönümünde kaybettiğimiz 53.537 vatandaşımızı rahmetle anıyorum. 11 ilimizi etkileyen depremin ardından bölgeye baktığımızda taahhüt edilen konutların çok azının bitirildiğini görüyoruz. Hal böyle olunca söylemeden geçemeyeceğim, bir önceki seçimlerde, AKP iktidarı Merkez Bankasının ihtiyat akçelerini seçim öncesi keşke keyfiyetine göre bütçeye aktarmayıp "kefen parası" olarak da nitelendirilen, Cumhuriyet hükümetlerinin biriktirdiği bu paraları bölgede amacına uygun şekilde kullanır ve depremin yaralarını sarmakta çok daha etkin olurduk diye düşünüyorum."

CHP Milletvekili Aşkın Genç, iktidarı eleştirerek deprem yardımlarının etkin kullanılmadığını söyledi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekili Aşkın Genç, iktidarı eleştirerek deprem yardımlarının etkin kullanılmadığını söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement